Semester resa

har jag och Meya varit på med husse och matte i "Bobilen". Vi åkte till Norge. Vi åkte iväg vid ett tiden i torsdags. Mot Kiruna - Abisko och stannade i Björkliden sent på torsdag kväll. På fredag fortsatte vi mot norska gränsen och ner mot Lofoten. Jag och Meya delade på mattes knä hela resan. Man vill ju vara med och se på det underbara landskapet. en hel del tunnlarna åkte vi igenom och på väldigt smala vägar ibland. Tur att husse är en så bra chaufför.
När vi kom till Lofoten stannade vi på en camping. Det var spännande mycket nya lukter och trutar och måsar som skränade. Vi hade fullt sjå att hålla koll på alla fåglarna. På lördag fm. åkte vi med färjan över till Bodö. Vi hundar fick stnna kvar i bobilen medans husse och matte var tvungen att tillbringa 4 timmar i salongen och ute på däck. Det gjorde inget för oss trygga bordrar, vi sov under hela resan. Jag kände mig dessutom lite hängig och slö för jag har börjat löpa. Så det var fkatiskt skönt med lite lugn och ro. När vi kört av färjan fortsatte vi ett par mil till en ny camping.
På kvällen promenerade vi från campingen ner till saltströmmen för att se på när vattnet vände och gick in. Det blev en lång väntan tyckte jag så till slut la jag mig ner på klipporna och vilade en stund. Meya hon hade fullt upp med att kolla in alla hundar och framför allt människorna som fiskade. Helst av allt hade hon nog velat vara med och bita ihjäl fiskarna som de fick upp ( undrar om det är ett fars arv hon har fått).
På söndag började vi vår färd hemåt över Junkerdal. Vi stannade på en fin rastplats på svenska sidan och där fick vi springa fritt en stund. Jag passade på att bada tassarna och att dricka av det goda vattnet i  fjäll bäcken .Husse gjorde upp en eld och sedan blev det korvgrillning. Gott för både människor och hundar.
Efter att ha sett alla fina berg och annat i Norge så la jag mig bekvämt i en av sofforna på mattes kudde och sov en bra stund.
Hemma var vi igen vid femtiden på kvä'llen. En trevlig och spännande resa för oss alla, men nog är det skönt att vara hemma också.

Nu har matte börjat arbeta igen. Det är lite trist. Meya hon har visat sitt missnöje över det idag genom att bita sänder näbben på en prydnads fågel i trä som matte har i fönstret på inglasningen. Något sånt har jag aldrig gjort.
Godnatt/MOrran


Kommentarer
Postat av: Maria

Vad härligt ni verkar ha haft på er resa! Jäkla Meya...men har man tråkigt så har man...

Kram Maria m gänget

2009-08-05 @ 05:11:26
Postat av: mamac

Jag såg på vädret att Norrbottenskusten ännu en gång får det finaste vädret i helgen. iofs har vi också strålande sol så jag njuter i fulla drag.

2009-08-06 @ 08:50:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0