Meya mm.

Igår var matte och Meya på grytträning i fällfors. Jag fick stanna hemma med husse. Det var skönt för mig.
Meya var jätte duktig i grytet. Skällde rejält på grävlingen och vågade sig även på att springa in i gången och skälla i mörkret. Hon blir nog en riktig gryt hund.
Jag trodde att jag hade bestämt mig för att vara en gårdshund men i tisdags när matte tog fram grävlings skinnet för att Meya skulle få leka med det så kunde jag inte låta bli att lukta på det och små gläfsa. Jag kanske får ge det ett försök till.

Nu på morgonen har vi sagt hejdå till Martin,Malin,Ludwig och Olivia. De har en lång bilresa framför sig ner till Lysekil. Matte är ledsen. Det är tårar i hennes ögon. Jag ska försöka muntra upp henne men det blir inte lätt. Jag vet för jag har varit med förr.

Meya ska följa med matte idag till Luleå och jag kanske har sån tur att jag får följa med husse och köra grävmaskin. Det var ett tag sen nu. Håll tummarna.
Ha en bra dag/Morran

Elsa

Min valp Elsa är på besök. Hennes matte och husse är på bröllop. Det har gått jätte bra för henne att vara hos oss.  i går kväll efter maten fick vifölja med husse ut på gården alla tre. Det var full fart på gräsmattan och nere på grusplanen.Hela natten har hon sovit i sin bur tillsammans med mig, Meya och matte i sovrummet.
Meya var lite bestämd mot henne igår precis när de träffades men sedan gick det över.
Det kan nog bero på att hon var lite påverkad efter besöket hos veterinären.
Matte och jag var ju dit med henne på morgonen och sedan fick vi hämta henne på em. Då hade de sövt henne och undersökt hennes öga ordentligt. Det visade sig att det var helt stopp i tårkanalen på höger öga. Nu har de spolat upp kanalen och matte ska behandla henne hemma med ögondroppar var 4:e timme dygnet runt i 10 dagar. För att inte behöva kliva upp mitt i natten och droppa i ögat så fick vi även en ögonsalva som vi smörjer med på kvällen. Nu ska vi snart äta frukost och sedan blir det morgon promenad innan det är dags för elsa att åka hem till Djupviken. Matte ska ta med henne dit då hon åker in till stan för att handla.
Meya och jag stannar hemma och vaktar huset tillsammans med Micke.
Ha en bra dag
Morran               

                                                    
                                                    Elsa Morris och Meya

Meya

fick stanna på djursjukhuset. Jag tycker att det känns lite konstigt att vara ensam hund i huset. Snart kommer Elsa (en av mina valpar) hit. Det blir nog bra tror jag. Matte har sagt till mig att jag ska vara snäll med henne. Kl.14.00 idag ska vi hämta hem Meya igen. Morran

Min blogg

Nu kan ni gå in på vår nya hemsida och läsa min blogg. www.kusinvitamin.com Sidan är inte klar ännu men snart säger matte. Världens bästa Maria hjälper henne att skapa den. I morgon kommer Elsa och ska vara hos oss till på torsdag. Håll tummarna för att Meya får hjälp med sitt öga i morgon hos veterinären. Kram Morran

Ny tid

fick Meya hos veterinären. På onsdag ska hon dit och då ska hon vara fastande (inte lätt för en matglad border), tur att hon fick en morgon tid kl.8.50. Då ska hon få en lugnande spruta och sedan ska veterinären undersöka hennes öga för att se om det är tårkanalerna som är förtrånga eller om det kan vara en ögonfrans som växer inåt. Jag ska stanna hemma då för det kan ta tid och att ligga i en varm bil är inget som matte vill att jag ska behöva göra. Morran

Måndag 20/7-09

I natt har vi sovit lite oroligt matte, Meya och jag. Ví har haft en irriterande fluga i sovrummet. Trots gemensamma ansträngningar att ta död på den har vi inte lyckats. Ska lägga mig och vila nu en stund på ett annat ställe i huset. Senare idag ska vi åka till djursjukhuset i Gammelstad med Meya. Hon har fortfarande problem med sitt öga. Jag ska få åka med som moraliskt stöd. Vi tycker att det är ganska spännande att vara hos veterinären. Det är så många spännande dofter i beh. rummet. Den här veckan händer det ju en del spännande saker, på onsdag kommer min valp Elsa hit hennes matte och husse ska på bröllop så då ska hon vara hos oss under tiden och sedan på fredag är det ju en stor dag då fyller Meya 1 år. Matte ha sagt att då blir det något extra gott till oss hundar. Kanske leverkaka, det skulle vara toppen. Maria ska komma till matte i veckan de ska göra Kusin Vitamins hemsida. Ha en bra dag. kram/Morris

Meya

har varit lite låg nu ett par dagar och det är inte likt henne. Matte har varit lite fundersam. Men idag har vi fått svaret. Gizmo hunden kom hit och var väldigt intresserad av hennes rumpa. När matte kollade ordentligt efter maten i kväll så såg hon att hon har börjat löpa. snart blir det väl min tur. Morran

Matte ska resa bort

och jag och Meya får inte följa med. Hon ska åka till sina barnbarn i Lysekil. Det blir roligt för henne. Jag vet att hon längtar jätte mycket efter dom. Men jag vet också att hon kommer att längta hem till oss hundar.
Jag hoppas att vi får vara mycket med husse nu när matte är borta. Det blir säkert en hel del tid vid fiskdammen och nere på planen. där kan vi busa och härja fritt jag och Meya.
När matte kommer hem ska hon ringa till veterinären om inte Meyas öga har blivit bättre. Det ser inte kul ut på morgnarna när hon vaknar. Hon kan knappt få upp ögat för all gul gegga. Då är det ganska synd om henne. Matte har gett husse instruktioner om hur han ska tvätta hennes öga.
Vi hörs när matte kommer hem igen.
Morran

I går var det utställning

 Det gick ganska bra tycker matte. Jag fick en 1:a med tredjeplacering i öppna klassen. Meya hon fick bara en 2:a. domaren tyckte att hon var för mager så nu ska hon få större portioner eller ett hög energi foder.
Jag känner mig helt återställd nu efter mitt äventyr förra helgen. Nu slipper jag äta kokta morötter och ris.
I dag har vi promenerat våran vanliga runda med matte . Solen och värmen som var förra veckan lyser nu med sin frånvaro. Ganska skönt för oss hundar men matte hon längtar efter fler varma sommmar dagar.
Morran

Känner mig bättre

men vet inte om det märks så mycket på mig. Den här värmen är inte kul för oss hundar. Idag har vi mest legat på bron för där fläktar det och är skugga.
I morgon ska vi åka till Disa så att hon får kolla om matte behöver justera våra pälsar innan utställningen.
Matte hoppas att det blir lite svalare väder dels får att vi ska åka iväg i bilen och för att hon har lovat att koka palt till middag i morgon. Martin och Malin kommer och då vill han givetvis äta palt.
Jag går fortfarande på skon kost, kokta morötter och ris så för mig kan palten gärna vara till en annan gång.
Morran

RSS 2.0