Tjurkalvar

Idag när vi gick morgon rundan fick Meya syn på tjurkalvarna i hagen för första gången i sitt liv. Först stod hon alldeles still och bara stirrade och sedan började hon skälla och skulle in till dom i hagen.
Tur att matte hade henne kopplad. annars hade hon säkert rusat rakt in i flocken som kom springande mot oss. Matte försökte få henne lugn och tyst men utan någon större framgång.
Meya slutade inte att skälla förrän vi gått en bit därifrån. Sedan vände hon sig om flera gånger och gav till ett skall varje gång.
Förra veckan har Meya varit som tokig på fåren. Men sedan matte lät henne gå nära elstängslet så att hon fick sig en stöt håller hon sig tätt intill matte så fort hon ser dom gula stolparna.
Hur dum får man bli egentligen. Jag som är en mogen och klok borderterrier i mina bästa  vet att får och tjurkalvar ska man inte bry sig om.
I morgon är det midsommarafton. Matte kom hem från affären med en massa god mat i påsarna. Om vi har tur så kanske vi kan få en extra smakbit i morgon till middagen. En liten delikatess köttbulle skulle inte sitta helt fel.Sillen däremot kan jag vara utan.Men det skulle inte förvåna mig om Meya gillar sill.

Maria fråm Bjurs har ringt till matte idag. Det finns vissa liknelser mellan Meya ocu Hulda när det gäller kor och får.

Glad midsommar/!
Morran

Kommentarer
Postat av: Britta

Ja Meja verkar ha riktiga jakt takter i sig. Tycker att det ser lovande ut, men hon borde ju se skillnad på får och räv, hoppas det kommer.....

Vi i Varuträsk vill önska er alla en trevlig midsommar.

Kramar från Ruff med fam.

2009-06-18 @ 23:00:24
URL: http://web.comhem.se/ruff

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0