Grå vardag

är det nu. Inget kul för oss hundar. Husse och matte jobbar och jobbar. Tidiga morgon promenader blir det. Det gillar inte jag. Längtar efter sköna sovmorgnar i mattes säng. Tur att det finns helger. Jag är knappt vaken när matte drar ut oss på morgon promenaden halv sju på morgonen. Meya hon verkar inte tycka att det spelar någon roll vilken tid på dygnet hon måste gå ut. Pigg och glad springer hon före och drar i kopplet och jag lunkar efter och vill vända flera gånger. Vet inte hur jag ska få matte att förstå att det räcker med en kort promenad på morgonen och sedan på em. när matte jobbat klart kan vi ta den långa rundan.

I lördags fick vi följa med på Rosforsdagen. Det var trevligt, en massa människor och hundar att titta på. Vi hade första parkett i hundburen med bakluckan öppen mot folkvimlet. Matte och husse var väldigt upptagna hela dagen men ett par svängar fick vi komma ut och mingla i folkvimlet.
På kvällen fiskade vi i vår fiskdamm. Husse var tvungen att ro ut med båten efter vissa komplikationer med fisklinan och Meya följde med. När hon fick syn på fisken så blev hon så ivrig att hon hoppade i vattnet. Husse fick "fiska" upp henne för när hon kom till vassen så stod hon helt still fast hon simmade på med benen allt vad hon orkade. Att hon aldrig lär sig.
Nu ska vi snart gå ut och kvälls kissa och sedan blir det sängen.
God natt/Morran

Semester resa

har jag och Meya varit på med husse och matte i "Bobilen". Vi åkte till Norge. Vi åkte iväg vid ett tiden i torsdags. Mot Kiruna - Abisko och stannade i Björkliden sent på torsdag kväll. På fredag fortsatte vi mot norska gränsen och ner mot Lofoten. Jag och Meya delade på mattes knä hela resan. Man vill ju vara med och se på det underbara landskapet. en hel del tunnlarna åkte vi igenom och på väldigt smala vägar ibland. Tur att husse är en så bra chaufför.
När vi kom till Lofoten stannade vi på en camping. Det var spännande mycket nya lukter och trutar och måsar som skränade. Vi hade fullt sjå att hålla koll på alla fåglarna. På lördag fm. åkte vi med färjan över till Bodö. Vi hundar fick stnna kvar i bobilen medans husse och matte var tvungen att tillbringa 4 timmar i salongen och ute på däck. Det gjorde inget för oss trygga bordrar, vi sov under hela resan. Jag kände mig dessutom lite hängig och slö för jag har börjat löpa. Så det var fkatiskt skönt med lite lugn och ro. När vi kört av färjan fortsatte vi ett par mil till en ny camping.
På kvällen promenerade vi från campingen ner till saltströmmen för att se på när vattnet vände och gick in. Det blev en lång väntan tyckte jag så till slut la jag mig ner på klipporna och vilade en stund. Meya hon hade fullt upp med att kolla in alla hundar och framför allt människorna som fiskade. Helst av allt hade hon nog velat vara med och bita ihjäl fiskarna som de fick upp ( undrar om det är ett fars arv hon har fått).
På söndag började vi vår färd hemåt över Junkerdal. Vi stannade på en fin rastplats på svenska sidan och där fick vi springa fritt en stund. Jag passade på att bada tassarna och att dricka av det goda vattnet i  fjäll bäcken .Husse gjorde upp en eld och sedan blev det korvgrillning. Gott för både människor och hundar.
Efter att ha sett alla fina berg och annat i Norge så la jag mig bekvämt i en av sofforna på mattes kudde och sov en bra stund.
Hemma var vi igen vid femtiden på kvä'llen. En trevlig och spännande resa för oss alla, men nog är det skönt att vara hemma också.

Nu har matte börjat arbeta igen. Det är lite trist. Meya hon har visat sitt missnöje över det idag genom att bita sänder näbben på en prydnads fågel i trä som matte har i fönstret på inglasningen. Något sånt har jag aldrig gjort.
Godnatt/MOrran


RSS 2.0