Resa

Nu ska matte och husse snart åka till Goa. Meya och jag får inte följa med. Matte säger att det är alldeles för farligt och för varmt för oss där. Jag ska åka till min Anki redan ikväll och Meya åker till Maggan och Udo i morgon bitti. Jag har packat min väska med det som jag kan behöva. Det blir härligt att vara alldels själv och få bli bortskämd med långa promenader och få ligga isoffan för sig själv med Anki och Micke. Kanske kommer jag att sakna matte och husse men jag vet att dom kommer och hämtar mig när de kommer hem, fast det dröjer nästan 2 ½ vecka.
Helgen har annars varit som vanligt. Lång promenader och tuktning av Meya.
Ha det så bra.
Morran

Meya har ordet.

Min mamma Morris är på mini semster hos sin Anki i Norrfjärden. Jag saknar henne. Det känns så konstigt när hon inte är hemma med mig. Jag har ju aldrig varit hemma förut utan henne. Matte har sagt att vi ska fara och hämta henne idag när vi har gått våran promenad.
På morgonen har vi tränat på läxan från min valpkurs. Jag ska nosa på mattes hand och följa den när hon för den åt olika håll för att visa var jag ska gå till exempel. Det kallas targets träning. Varje gång jag nosar på handen klickar matte på klickern och jag frå beröm och en godis. Det är kul och jag fattar på en gång vad jag ska göra.
Klorna har vi också klippt. Jag sitter alldeles still eftersom jag nu vet att det är ingen idé att förska komma undan.
Igår när vi lämnat Morris hos Anki åkte vi till Älvsbyn. Husse skulle kolla synen hos berit på Lineruths optik. Jag fick följa med in och sitta med matte i köket under tiden som husse gjorde sin synkontroll. Mattes kusin Agneta som jobbar där har ett aldeles speciellt gott förhållande till oss Borderterrier. Så jag fick mycket uppmärksamhet. Trots det så var jag bara tvungen att skälla lite när jag hörde att det kom in kunder i butiken . Matte försökte få mig att vara tyst ,hon hotade  till och med med  att  om astma och allegiföreningen skulle komma så blev det inte kul för mig men jag brydde mig inte så då fick jag gå ut i bilen, tur att dieselvärmaren var på för det var minus 25 grader ute.
Jag ska försöka att skärpa mig om jag får följa med in någon fler gång.
Ha en bra dag ,Meya (mattes pajas prinsessa)

Söndag kväll

Åh, vilken trevlig helg det här har varit. Mycket främmande. Det började på lördag em. med att Disa och söta lilla Lexi kom. Ganska mycket bus blev det.  disa hade sytt ett jättefint halsband till Meya.
Sedan kom Gizmo, Tommy och Hanna, Dennis, Jennie och deras tre gulliga barn. Det blev många klappar och famnar att vara i och faktiskt en hel del godsaker från vissa när de trodde att matte inte såg.
Idag har vi fått springa på skoterspåret, det är lycka.
På em kom Tomas och Inger som bor i Boden. Matte och husse ska åka bort på semester med dom i slutet av januari. då ska jag vara hos min Anki i Norrfjärden och Meya ska vara i Älvsbyn hos mattes kusin och hennes man. Det blir som semester för mig också att få vila mig från Meya för i bland kan hon vara ganska så enerverande.

Nu är det tv soffan med husse som gäller. I morgon ska han åka till Umeå för att operera halsen. Vi håller tummarna för att allt ska gå bra.

Morran

                          
                        Vilar mig en stund sedan gästerna gått hem.

Snus

Snus det är inget för hundar. Det fick bittert erfara igår kväll. Meya och jag var med husse igaraget och där hittade vi en gammal snus dosa med grovsnus. Kul leksak tyckte vi till att börja med. När vi hade lyckats bita sönder den så tyckte jag att det luktade ganska gott och allt som luktar gott måsste man ju smaka på. Detta jag gjorde men oj och usch och fy. Först blev det alldeles hemskt i halsen jag kunde nästan inte andas. Husse sprang upp med mig till matte och där kräktes jag upp det mesta på golvet i tv rummet sedan fortsatte jag att kräkas ute på gården flera gånger.
aldrig mer ska jag äta snus.

Morran

Trettondagen

          


                            I


Hon är inte så tokig den där Meya. Jag kan till och med tillåta henne att ligga bredvid mig i min sköna tv fåtölj.

Morran

Ännu en dag

med bus och spring på skoterspåret.
I helgen är husse i Gislaved och hämtar dumperdäck. Han åkte i fredags kväll och kommer hem först på måndag. Jag har räknat ut att det kommer inte att bli några godbitar i soffan på kvälls och natt kröken när han är borta. Matte hon har liksom inte samma vanor som husse. Synd tycker jag. Men frukt är ju också gott.
Dagen har gått i städningens tecken för matte. Jag håller mig mest undan då för humöret hos matte är inte på topp när hon städar. Meya hon håller sig också undan i alla fall när matte dammsuger för hon är dö skraj för dammsugaren(annat var det med mig när jag var i hennes ålder. Så fort dammsugaren kom fram och började låta gick jag till full attack mot den.) Däremot så försöker hon gladeligen att hänga sig fast i vaskborsten. Det hela slutade med att vi blev instängda bakom kompost galler i Mickes rum till dess att matte vaskat klart. Även jag fast jag inte gjort något.
På eftermiddagen kom Gizmo, Tommy och Hanna. Full fart blir det som vanligt när Gizmo kommer. Tommy och Hanna har städat ur och tvättat bilarna i garaget. tTll middag beställde matte hämt pizza. Tyvärr så blev det inte en endaste liten smakbit till oss hundar eftersom Gizmo inte hade ätit upp sin mat. Typiskt honom! Jag blir lätt irriterad som ni kanske förstår.
Nu ska vi se på tv med matte och sedan är det väl bara sista kvälls kissningen och sängen som väntar.

Go kväll och godnatt, Morran

Nyårsdagen

Vilken härlig start på året.  Sovmorgon till halv tio, frukost och sedan en lång härlig promenad efter skoterspåret.
Meya  och jag vi busar och springer hela tiden. När vi kommer till en skoter bro blir det lite problem för Meya. Hon har nämligen inte lärt sig hur man balanserar över en sådan.
Matte brukar lyfta henne och jag försöker visa henne hur hon ska göra genom att gå fram och tillbaka flera gånger på varje bro. Nu har hon löst det på sitt alldeles egna sätt. Hon går vid sidan av bron. Det går ju bra än så länge men när det blir vår och det börjar tina och rinna vatten under broarna då kommer hon inte att tycka att det är så kul.

Efter gårdagens storm finns det mycket att undersöka efter vägen. Massor av  grenar som blåst ner från träden. Vi måste lukta och bära alla vi hittar. Det gör att matte till slut blir lite iriiterad på oss. Men det går liksom inte bara att gå förbi dom för tänk om det är någon som luktar alldeles särskilt gott.
Matte vet att det är lika viktigt för oss att få nosa och undersöka marken när vi är ute som det är för henne att läsa kuriren varje morgon. Men hon tycker ändå att någon måtta får det ändå vara.

Nu ska jag lägga mig i fönstret och kolla läget, kanske jag räknar alla som promenerar på vägen eller också sover jag ett tag. Det är så skönt nu när solen äntligen har börjat visa sig igen.

Ha det bra, Morran

RSS 2.0