Gott slut och Gott Nytt År!

Årets sista dag. Ingen höjdar dag precis.
Det har varit full storm ute hela dagen. Ingen promenad efter skoter spåret har det blivit. När vi varit ut på gården för att kissa och bajsa har matte stått på bron hela tiden för hon har varit orolig att vi skulle blåsa bort. Hon är tokig den där matte.

Nu har vi ätit nyårsmiddagen Meya och jag. Lite extra gott var det i matskålen kalvsylta - mums!
Jag slickade skålen väldigt noga, för noga tyckte matte som till slut tog bort den.

I kväll ska vi se på fyrverkerier inifrån bilen tillsammans med husse och matte.Blöta hundpussar från Morran och Meya

I dag har matte gjort det

fyllt i ansökan om kennel namn och lagt det i ett kuvert. I morgon ska hon posta det. Jag vet inte riktigt vad som menas med kennel. Matte säger att det är jag som är den goda urmodern till den. Det låter väldigt bra tycker jag.
Idag har vi varit på en härlig promenad. Meya och jag har fått vara lösa hela tiden för nu kan vi gå på skoterspåret som leder ut från vår gård.

I morgon är det nyårs afton. Matte och husse ska vara hemma med oss hela kvällen. Jag klarar av att det smäller en hel massa raketer vid tolv slaget men hur det blir för Meya vet vi inte i skrivandets stund. Men jag tror nog att hon klara det bara hon får vara med mig och matte  och husse så går det nog bra.

Ett gott slut till er alla och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Morran

Besök

I onsdags hade vi besök av Elsa och hennes husse och matte från Piteå. Elsa är ju en av mina underbara valpar och Meyas syster. Det blev ett glatt återseende även om jag morrade och visade tänderna lite i början. Det gäller ju att visa vem det är som bestämmer. Meya och Elsa dom busade runt på köksgolvet i cirka två timmar, att dom bara orkar. själv låg jag på en av köksstolarna och övervakade det hela.
Husse och matte hade en trevlig stund tillsammans med Sandra och Janne med lite julfika och wienernougat (en av anledningarna att jag höll mig på stolen vid bordet). Matte har sagt att jag fyllde min livs kvot när det gäller choklad redan förra året då jag åt upp en hel Paradis choklad ask, så någon wienernougat fick jag inte-morr!

Matte har fått jullov så nu ska hon vara hemma med oss ända till den 8 januari-härligt!
Nu sover jag med matte i hennes säng varenda natt. Meya den lilla huliganen har tagit över min sovfåtölj de nätter hon inte sover på govlet bakom byrån i badrummet. Hon har ingen respekt för äldre!
Idag ska jag arbeta med husse. Vi ska gräva ute på Sca i Munksund. Meya ska vara med matte det är visst en stadsresa till Luleå och julhandel med mormor. Lite synd är att jag missar smörgåsen på Bergnäset men jag vet att husse har prinskorv och köttbullar i sin matlåda i dag och när vi är ute på jobb så delar han med sig av maten på lunch rasten.
Ha en bra dag, Morran

                                  
Elsa                                                    Morris Elsa och Meya                      att dom orkar.......


Kallt

- Usch, nu är det inte kul att vara hund och gå långa promenader. - 24 grader visar termometern nu på morgonen. Matte har sagt att det blir en kort morgonpromenad. Skönt att höra. Jag skulle i och för sig klara av att gå rundan om jag får ha mitt fina täcke men Meya har inte fått något sådant ännu så för henne skulle det nog bli lite för kallt. Kanske hon kan önska sig ett i julklapp. Jag ska prata med matte om det.
Igår fotograferade matte oss ute i snön. Jag blev rätt nöjd med mig själv även om jag inte hann rätta till frisyren riktigt ordentligt.
 Det är jag som är till vänster på bilden.

Ha en bra dag i kylan, Morran

bus i köket

I går när matte kom hem från jobbet blev hon inte så glad på oss. Vi hade med gemensamma krafter lyckats slita sönder en mjukis leksak så att all stoppning låg spritt över hela köks golvet. Jag försökte hjälpa matte att städa upp efter oss genom att med full kraft gå till attack mot sopborsten. Det uppskattades inte kan jag lugnt säga. Meya hon är lite rädd för sopborste och dammsugare så hon höll sig på behörigt avstånd, den lilla fegisen.
efter städnngen fick Meya mat och sedan gick vi en lång promenad på em. i december skymningen. Det är rätt kul med snö tycker vi både Meya och jag. Efter promenaden rev vi av att par varv uppe på gården- husse kallar det för "border race"- kan det ha att göra med att han är helt motor tokig?

I dag är matte hemma. Hon ska till tandläkaren på morgonen och på em. ska hon på mammografi tiden där emellan har hon lovat att vi ska gå en lång promenad  och sedan får vi klara oss själva för då ska hon börja skriva på sitt utvecklings arbete till sin matte kurs.
Vi får väl se om vi kan sköta oss och inte störa henne alltför mycket, men lite avbrott tycker vi nog att hon kan behöva.

Ha en bra torsdag, Morran

Meya

Meya hon är en liten tokig valp. Natten till tisdag sov hon hela natten i mörkret i badrummet. Jag kan inte förstå att hon kan välja att sova där när man kan sova i mattes sköna säng.

I kväll har matte och Meya varit på valpkurs så jag har fått ha husse alldeles för mig själv i soffan. Det är toppen!!
Kul hade de i alla fall haft på kursen och fått träna på lek och passivitet samt en del kontakt övningar. Matte säger att det går bra för Meya och jag får väl tro henne.
Inte verkar hon då vara särskilt slutkörd efter all träning. för genast som hon kom innanför dörren så ska hon ha igång mig. Jag brukar busa med henne och tukta henne en stund bara så att hon ska lugna ner sig och veta vem det är som bestämmer.

God natt från Morran

RSS 2.0