Adventsfika

Idag har vi varit bjudna på advenstfika hos Ella Olfossn med familj. Trevligt. Mycket bus blev det för Meya och Ella. Jag måste erkänna att det var riktigt kul att träffa Ella igen. Under fikat fick vi faktiskt vara med lite grann vi hundar också. Alltid lika trelvigt tycker jag.
Jag försökte verkligen sköta mig och inte gnälla så mycket, men det är svårt.
En mycket märklig sak har jag fått vara med om idag. En gul fågel i bur inomhus har dom hos Olofssons. Det var en ny upptäckt för mig. Jag har trott att alla fåglar som finns lever utomhus i det fria. Men så är det alltså inte.
Konstigt och lite underligt är det. Så jag bestämde mig för att strunta i allt annat och hålla vakt för att se hur den betedde sig man vet ju aldrig vad som kan hända. Matte var inte så imponerad av mitt intresse för fågeln. Hon var och störde mig flera gånger.
Meya däremot hon tog inte minsta notis om den gula lilla pippin. Och det var nog tur det.

Riktigt kallt har det också blivit ute nu. Det liksom frasar i gräset när vi springer där. Snart kommer nog snön då blir det kul att busa så snörn yr runt alla fura benen.
kram/Morran

Meya på nya upptåg

Idag när matte jobbade lyckades hon få tag på ett garnnystan som hon trasslade upp helt och hållet den tokan. Jag blir så trött på henne.
I kväll har hon spatserat fram och tillbaka på ryggstöden till sofforna och försökt få igång både matte och husse. Jag som bara vill ligga hos husse i soffan och mysa när det är kväll, istället har jag fått ligga på helspänn på mattan under bordet för man vet aldrig när hon sätter in en attack.
Ska hon aldrig lära sig och växa upp någon gång.
Godnatt/Morran

Trist

Nu är det andra kvällen i rad som husse är nere i garaget och jag och Meya får inte vara med. Det är trist tycker jag.
Har verkligen försökt få matte att öppna dörren till källaren på alla sätt och vis men hon säger bara att jag ska sluta.
Jag har provat precis allt, legat vid hennes fötter och gnällt, legat vid källar dörren och gnällt väldigt högt så att husse kanske ska höra det ner till garaget, föröskt få Meya med mig men hon tröttnar innan vi knappt har börjat gnälla. Nu ger jag upp. Jag ska puffa till kuddarna i soffan och lägga mig där och tjura till dess att husse kommer upp och då ska jag se till att vi får vara ute en lång stund och busa på gården med flodhästen Meya och jag.
Morran

Hemsida

Vi har en hemsida om ni vill gå in och läsa där.
www.kusinvitamin.com är adressen.

Det är alldels för längesen

som jag hade en stund över att skriva ner några rader. Men det har varit fullt upp kan man säga.
Vad har då hänt?
Helgen 2-3 oktober var min valp Elsa här hos oss. En fin liten dam. Meya och hon hade jättetrevligt ihop men jag tycker att de var ganska besvärliga ibland, särskilt när vi var på promenad. Att de inte kan förstå att man ska gå var och en för  sig när man går i koppel. Busa och leka får man göra ute på gården. Jag höll mig på behörigt avstånd bakom mattes rygg. Så att de som vi mötte skulle förstå att jag inte hörde till dom där två andra.
Helgen efter kom Molle för hans matte skulle på en mässa i Stockholm från fredag till söndag. Trevlig med en fyrbent kille i huset även om jag fick en viss konkurrens i soffan med matte.
16 oktober kom så Ella Olofsson. Hon är en Borderterrier på 8 månader och bor nästan granne med oss. Vi har dessutom samma mamma. Hennes familj skulle åka på en längre resa tilll Venezuela. Drygt två veckor var hon hos oss. Meya tyckte det var toppen att få en kompis att busa med när inte jag är så sugen. Hon var ännu mer en "mysaisoffan hund" än Molle. Ibland lät jag henne hållas men försökte ändå visa att det är faktiskt jag som ska ligga närmast matte.

Nu är det bara jag och Meya hemma på dagarna för oss själva. Lugnt och skönt tycker jag. Men Meya har nog lite långtråkigt. Hon har börjat leta upp mindre lämpliga saker som finns i huset och dom biter hon sönder. Matte är inte glad när hon kommer hem. Saker som hon gett sig på senaste tiden är en påsklämma i plast, en Bic tändare, husse nya skjorta visserligen bara en liten lapp som stack ut och det som gjorde matte mest sur och arg var en biblioteksbok.
Matte vet att jag försöker hålla efter henne men hon vill liksom inte lyssna på mig.
Annars rullar det på som vanligt. Snön som har kommit gör att jag tycker att det är lite trevligare att gå morgonpromenaden, fast inte alltför tidigt.
I dag är matte ledig och vi har varit ute och gått i det härliga vädret. Sol fast det är november det säger matte att man måste ta vara på och njuta av med långa promenader. Idag blev det nog drygt en timme. Det betyder att nu kan jag vila med gott samvete en lång stund.
I tisdags var vi på 75 års kalas hos mattes mamma på Bergnäset. Lyckan var att morbror Tore var kvar när vi  kom. Det blev Chokladtårta munsbitar ör mig och Meya i fin rummet vid bordet. Matte hann liksom inte riktigt med att säga ifrån. Det var tur för oss.
Ha det bra/Morran

RSS 2.0