Nu vet matte

vad Meya har i ögat. En kraftig ögoninflammation. Veterinären skrev ut ögon salva idag så nu är Meyas behandling påbörjad.
Det tog lång tid hos veterinären och jag fick sitta i bilen och vänta. Det kändes lite ensamt och oroligt. Men när matte kom ut och hade Meya med sig då blev jag jätte glad.
Vi har varit med matte på jobbet under eftermiddagen. Kul att träffa alla "mina" förskolebarn igen. Det var ett längesen sist.
Nu har vi ätit middag och hunnit vara ute på gården och rivit av ett riktigt border race på gräs mattan.
Hoppas att husse ska ut och jobba på gården en stund i kväll för då får vi följa med kolla av ägorna. Man vet aldrig vad man kan hitta.
Matte tror att vi är riktiga vakt hundar för natten mot måndag var det inbrott i två bilar i byn och den natten började vi skälla vid ett tiden. Kanske hade vi också på hälsning av tjuvar som blev skrämda av oss två bestar. You never kow....

Go kväll/Morran

Mrgon stund har guld i mun

Det stämmer inte på den här morgonen. Det stormar och regnar ute.
Efter frukosten bestämde jag mig för att hoppa upp i sängen igen för jag kunde ju inte i min vildaste fantasi tänka mig att matte skulle dra ut oss på morgon rundan. Men ack vad jag bedrog mig.
Jag hör hur matte klär sig ute i hallen och så ropar hon på oss. Meya kommer snabbt som ögat men jag tvekar innan jag låter mig kopplas och luras ut i det hemska ovädret.
Blåsten tar tag  i oss redan ute på bron. Håret på min kropp reser sig. Jag försöker streta emot så gott det går men matte och Meya de bara fortsätter att gå. Det är tur att vi har medvind efter landsvägen.
Jag skyndar mig att kissa och bajsa för då kanske matte vänder och går hem men inte det. Hela rundan ska vi gå.
Blöta och frusna kommer vi in i den sköna värmen. Nu ska jag bara ligga i sängen och ha det skönt.

Meya ska till veterinären idag. Hon har ett öga som bara geggar hela tiden. På morgnarna är det alldeles igen klistrat av gult klet. Jag ska följa med som moraliskt stöd i bilen i alla fall. Tror att jag skippar att följa med in till veterinären.

Ha en bra dag och höll er inomhus så mycket ni kan.
Morran

Matte ger sig inte.

I söndags bar det av till Drängsmark för gryt träning igen. Meya hon blev alldeles vild och galen när vi kom dit och skulle in i hägnet på en gång. Hon skällde som bara den på skinnet och fick så mycket beröm av matte.
Sedan var det min tur att prova skälla på skinnet. Inte ett skall eller ens ett lite gläfs gav jag ifrån mig.till mattes stora förtvivlan. Men skam den som ger sig tänkte matte. Jag fick efter en stunds vilande i buren komma in igen och träffa på grävlingen. Jag stannade kvar och kikade på den ett tag och tog godiset som låg alldeles framme vid gallret men sen satte jag mig ner och tittade på alla höga fin tallar som fanns runt omkring för att slutligen titta på matte och undra över vad jag gör här egentligen. Matte var INTE glad. Inte så mycket som en liten godis fick jag.  Matte tycker att jag uppför mig som tjuren Ferdinand som bara vill sitt och lukta på sina blommor. Även om hon var rätt sur på hemvägen så vet jag att matte älskar mig i alla fall. Få se om hon har gett upp eller.....

Morran

Länge sen sist

Sen utställningen i skellefteå har det hänt en del.
 Den 16 maj var vi på utställning i Sjulnäs i Piteå. Det gick bra för både mig och Meya. Vi fick ettor båda två. Jag kom på 4:e plats i öppen klassen och Meya blev 5:a (reserv) i juniorklassen. Matte och husse som också var med kände sig så stolta.
På söndag var det så dags för gryt träning i Drängsmark. Meya hon skällde som bara den på skinnet och jag stannade faktiskt kvar i gången och tittade på grävlingen.På söndag är det träning igen. Matte hoppas att jag ska vara lite mer på alerten då. Men vi får se jag har inte riktigt bestämt mig än om jag gillar att hålla på med gryt och sånt.

Annars så är vi ute med husse på dagarna och kvällarna och jobbar på gården. Vi har byggt en bro över till ön som är mitt i fiskdammen. Jag passade på att balansera på stockarna innan husse hade spikat dit brädorna. Meya hon vågade inte komma utan sprang runt och försökte hitta ett ställe utan vatten så att hon kunde komma till mig.

I morgon ska vi ut på premiär tur med mattes och husses nya husbil. Vi vet inte riktigt vart det bär av men till något ställe där vi kan få springa fritt har husse i alla fall lovat. Det ska bli mysigt.
Och på söndag bär det som sagt av till Drängsmark igen.

Hej från Morran

Utställningen i skellefteå

Nu är vi hemma igen efter en lång dag. Men idag kom den äntligen min 1:a. Det kändes skönt för mattes självförtroende. Meya den lilla busan fick en 2:a. Totalt ointresserad  och med lock för öronen förutom då domaren öppnade en kola och åt när hon stod på bordet och väntade på att bli bedömd.
En trevlig dag har det i alla fall varit för matte som har fått umgåtts med flera trevliga och hjälpsamma människor.
Nu ska vi äta och sen ska vi bara slappa och ha det bra.

Morran och Meya

Morris och Meya vilar inför
entrén i ringen.

Kvällen innan

utställningen i Skellefteå.
Nu har vi precis ätit middag. eEter en hel vecka med bara ris och kokta morötter har jag fått äta hundfoder igen. Nu är matte nästan helt säker på att jag ät skendräktig. Jag vill inte så gärna följa med ut på promenad och när matte lyckats få mig utanför dörren så gör jag mitt allra bästa för att få vända och gå tillbaka hem igen hela tiden. Men matte är tyvärr tjuriga än jag.
Tempen har hon tagit på mig flera gånger den här veckan. Matte har nämligen trott att jag varit sjuk. Men den är helt normal.
Nu ska jag lägga mig i min fönsterhörna på altanen och kika ut på gatan.
Ska verkligen försöka skärpa till mig i morgon om inte annat så för mattes sull.
Morran.

RSS 2.0