Så är det då bestämt

Mojje flyttar till Doris på Fårön nu på onsdag. Det kommer att kännas tomt utan honom i huset. Matte har nästan ont i hjärtat. Men jag vet att han får det bra i sitt nya hem. I morgon kommer veterinären och gör en ny vet. besiktning av honom.

I dag har jag lekt och uppfostrat Mojje och Meya ute på våran stora gräsmatta. När matte kallar in dom så springer jag och ställer mig i vägen för dom så att de inte kommer fram. Då blir inte matte så glad. Jag kan inte förstå varför jag leker ju bara och retas lite grann.
Meya hittade mitt grävlingsskinn som ligger på bron till lillstugan. Hon luktade på det och blev jätte intresserad av det. Kanske vi har en liten jägare i familjen i alla fall. På söndag ska vi åka till konstgrytet så att jag får se hur det går till, tror inte att jag ska ska prova på det men man vet ju aldrig. Meya ska också få följa med fast hon är ju alldeles för liten för grytet ännu. Kanske hon hittar någon god pinne att tugga på och roa sig med.

Jag har varit upp på trimbänken idag igen. Nu är jag en riktig skönhet. Lever blev det även idag till middag. Som sagt var inte så dumt att bli trimmad då och då när man får sån god belöning efteråt. Efter min middag fick jag följa med husse på ännu en spännande kvälls promenad efter en ny skogsväg. När vi gått en bit stannade husse helt plötsligt. Det såg ut som om någon hade satt upp en atrapp som föreställde en stor uggla i ett träd i skogen. Men det var en livslevande uggla som bara satt ett par meter framför oss och spände blicken i oss. Husse kopplade mig för man vet ju aldrig vad som hade kunnat hända. Kanske att den trodde att jag var en stor råtta ( vilket jag tycker är en ren förolämpming), men inget hände och vi passerade bara förbi den.

I kväll lyckades jag sno till mig lite av valparnas kvällsmat innan matte kom på mig. Jag vet att man ine ska ta maten från sina barn. Men den luktar ju så gott och jag blir ju så sugen. Matte blev inte särskilt glad.

Och nu över till tv soffan.

Go` kväll, Morran

Syskon träff

Idag på förmiddagen åkte vi till Elsa för att ha syskonträff. Jag var med och höll ett vakande öga över de tre små liven. Lite morr var det från början med sedan tog leken och busandet över. Jag blev alldeles till mig så jag gkorde ett par border race på gräsmattan. Meya och Mojje reagerade inte så mycket men Elsa som varit själv nu en vecka med sin husse och matte såg lite förskräckt ut och tog skydd hos Sandra (matte). Vi hade en trevlig stund ute trots det blåsiga och ganska kyliga höstvädret. Sen skulle vi gå in till Elsa och då fick jag inte följa med in utan jag fick vara i bilen. Det tyckte jag ganska orättvist men och andra sidan så hade jag det ganska lugnt och mysigt för mig själv. Lite jobbigt tycker jag nog att det är ibland med små barn. Jag vill hela tiden busa och få igång dom. Matte och husse tycker att Elsa har fått det så bra. en matte och en husse som verkligen engagerar sig och uppfostrar Elsa till att bli en fin border. Söt är hon också liten och näpen men med ganska mycket humör. 
När vi varit hos Elsa for vi till ett hus på Fårön. Där fick Mojje och jag träffa Doris. Hon tyckte att Mojje var så fin och ska fundera till i kväll eller i morgon om han ska få sitt nya hem hos henne och hennes man. Vi håller tummarna, för det kändes som att där skulle våran keliga Mojje får det jättebra.

När vi kom hem åt M och M mat. Sedan var de så trötta efter allt busande och nya intryck så de la sig för att sova. Då tog matte fram min nescesär och gummi mattan. Jag visste precis vad som väntade mig- trimmning. Först hade jag tänkt gå och gömma mig men eftersom jag vet att det är ingen idé så lät jag mig tålmodigt lyftas upp på bänken och sedan började friseringen. Matte hann inte klart hela mig innan middagen. Så hon har sagt att vi tar resten i morgon. Jag hade gärna velat göra bort det idag men lite jobbigt tycker jag att det är så det är skönt att få göra en paus innan vi fortsätter. Matte säger att mi päls har farit ganska illa efter valpningen och diandet. Undrar just hur hon skulle se ut om hon fött 6 barn på en och samma gång.

Jag har fått en delikatess idag till middag. Stekt lever. Det började vattnas i munnen redan då matte stkte den. Jag fick sitta på stolen bredvid husse och han matade mig . Husse han är toppen. Delar alltid med sig till mig.
En riktigt bra dag trots trimmningen.
Ha det bra, Morran

Lycka

I dag har matte verkligen lyckats bra med att träna Mojje och Meya både på att gå i koppel och att kissa och bajsa på utsidan av huset. Kanske det blir förståndiga bordrar av de här små liven också. Hoppet finns.

Jag har varit hemma idag när matte har jobbat. Hela huset för mig själv och dessutom har jag fått komma upp till farmor och farfar på en bit digestivkex. Tänk att farmor köper kex enkomt för mig.

I kväll har vi varit på en kortare bil tur till Birgitta i Långträsk . Mate har lånat en skolbok av henne.
När vi kom hem fick jag gå in med husse och matte stannade ute med valparna för att de skulle kissa och bajsa.
Nu ska vi bara busa lite i köket och sedan är det godnatt för alla små. Det är då jag verkligen får husse och mattes fulla uppmärksammhet. Härligt!

I morgon är matte ledig då ska vi säkert hitta på något skoj.

Vi hörs, Morran

vidgade vyer

Idag har  jag Meya och Mojje varit med matte och hennes barn på förskolan till Klätterberget. Det var nog en hisnande upplevelse för valparna. Jag var hel lycklig och gjorde ett ritkigt "border race" så att både barn och hundarna blev förskräckta. Lugnade mig när matte sa till mig. Det var ju så länge sen jag fick följa med och nosa, ta av barnen deras pinnar och sitta på stora stenen och äta frukt.

Valparna har fått en hel del koppel träning och det går riktigt bra.

I kväll har vi följt med husse till Trundön för att se på ett grävjobb. Valparna fick spring lösa i skogen. dom ser för söta ut när de försöker hinna med mig då jag skuttar fram över stock och sten. Deras ben är ju inte lika långa som mina så vissa problem uppstår ju när de ska försöka hålla min takt. Meya hon är en liten tuff och självständig tjej medans Mojje gärna håller sig kring mattes fötter. Jag tror att han är lite mörkrädd för när det började skymma gnällde han så fort inte jag eller matte fannsi hans närhet. Nu har de ätit och ska få gå ut en sista kvälls sväng innan det är dax för dom att krypa in i buren och sova för natten. De kommer säkert att sova gott i natt och drömma om dagens äventyr. Själv ska jag nog krypa ihop i soffan och mysa en stund med husse och matte.

God natt och sov gott, Morran

Tålamod

det har min matte gott om. Men i kväll tror jag nästan att hon har hållit på att få "muddra" på Meya och Mojje. Efter sista kvällsmålet så tog hon ut dom för att de skulle kissa och bajsa.  Dess värre så var de små liven inte alls inne på att det var därför som de fick gå ut. Dom busade och lekte tafatt med varandra hela tiden. så småningom så kissade i alla falll Mojje men Meya hon hade inte en tanke på det. Efter en lååååååång stund så kissade hon till slut och sedan fortsatte leken och buset. Men då bestämde matte sig för att nu får det vara bra och tog in de små liven, stoppade in dom i buren för natten och la filten över. Nu är det knäpp tyst och stilla där inne.

Matte har pysslat om mig en stund och det känns bara så bra. Bästa stunde för mig är på kvällen när dom små sover.

Dia mig har de allt  försökt göra idag men nu visar jag med bestämdhet att det är slut med det nu. Hoppas att dom har förstått.

Jag har varit med husse och "bonden" på en lång skogspromenad i kväll. Vi åkte bil till Rosfors och sedan gick vi efter en väg där varken husse eller "bonden" gått  förut. Det var spännande och intressant med alla nya dofter att lukta på för mig. efter ett tag vände vi och gick tillbaka till bilen. Det finns visst björn i området där vi var men vi varken såg eller hörde någon och tur var väl det för några björn jägare är då inte herrarna som var med mig.

I kväll har matte pratat med en tjej i telefonen som är intresserad av att köpa Mojje. Vi håller tummarna att det blir så. Mojje skulle verkligen behöva få komma till ett hem där han blir älskad och omskött på bästa sätt för han är en sån fin loch mysig liten "kille".
Molles matte har skickat en bild av Molle där han har övertagit hennes stol på jobbet, undrar om Katarina har ståbord nu när hon jobbar eller om det är Molle som sköter jobbet.
Madicken har det också bara bra. Lite tjorvig med maten har hon varit men nu hoppas vi att det ordnar sig. Det är mycket nytt för henne att upptäcka så matlusten har inte varit den bästa.
Elsa (Mimmi) och Millie har det också så bra i sina nya hem. Jag tänker inte på dem alls men matte har dom fortfarande i tankarna varje dag.

I morgon ska vi åka med matte på jobbet. Jag ska få följa med henne och barnen till Klätterberget. Något som jag verkligen ser fram emot. Hoppas att vi ska leka den där leken när matte går och gömmer sig och sedan ska vi andra, jag och barnen alltså leta efter henne. Den leken är jag bäst på - det är alltid jag som hittar matte först av alla hur bra hon än gömmer sig.  När jag har hittat henne så går jag och hämtar barnen så att de också ska hitta henne. Det tycker inte matte är så kul. Men jag och barnen tycker att det är jättebra.

Nu ska vi sova och imorgon ska jag peppa matte så att hon tar nya tag med rumsrens träningen.
God natt och sov gott, Morran

Förändringar

Nu börjar det bli lugnt i huset. I helgen har fyra av mina sex valpar flyttat till sina nya hem. Där kommer de att få det jättebra. Kvar är nu bara Meya och Mojje ( än så länge). Det känns lite konstigt kanske inte så mycket för mig men för matte och husse. Matte har verkligen klarat det hela på ett bra sätt. Hon har inte fällt några tåtar som jag har sett i alla fall men lite vemodigt har det allt varit för henne.

I går kväll var vi och åkte bil en stund och senare på kvällen fick både Meya och Mojje vara med i soffan i tv- rummet ett tag. Men de har inte riktigt förstått att där ska man bara kura ihop sig tillsamanns och mysa. De ville mest busa hela tiden. Nåja de vänjer sig väl till slut.

Meya ska ju alltid bo här med oss. Mojje hoppas vi ska få ett bra hem snart han också. Han har ett litet skönhetsfel ,ett underbett. Men ack så charmig och mysig han är. Matte ska annonsera ut honom i slutet av nästa vecka. Det finns säkert någon som vill ha honom till sällskap och kanske jakt.

Idag ska vi åka till Bergnäset och äta middag. Det ser jag fram emot. Jag blir alltid bjuden på något extra gott när jag kommer dit.
Matte och jag ska gå en lång promenad i det vackra höstvädret och sedan blir det nog koppelträning för Meya och Mojje. Vi ska också börja passa dem när de vaknar och när de har ätit för att lära dom att bli rumsrena. Det är en hel del jobb kvar att göra ännu innan de blir så bar som jag. Jag ska verkligen fortsätta att vara en bra mamma och förebild för dom.

Ha en bra dag, Morran

                  
Meya undrar var alla syskon är. Det känns lite ensamt.     Men Mojje är ju kvar än så länge.

Veterinärbesiktning

Nu är den avklarad. Alla valparna är besiktade, vaccinerade och chipade. Enda anmärkningen var Mojjes underbett. Söt är han ändå.
Veterinären var hemma hos oss när jag och husse kom hem från en byarunda med bilen. Först var jag lite fundersam över vad som pågick men sen jag kollat av en besiktning så kände jag mig lugn och underhöll valparna som väntade på sin tur. Eftråt blev det fika och då fick jag  smaka bulle av matte.

En lång kvällspromenad med husse och "bonden" har jag också hunnit med i kväll. Det var härligt att få springa lös och nosa av nya ställen efter skogsvägen. Jag hade mitt nya reflex halsband på mig, man vet ju aldrig om det kommer någon fyrhjuling farande.

Nu ska jag gå och sova i morgon kommer Millie och Mimmis nya ägare och ska hämta hem sina nya valpar. Matte har lite separations ångest tror jag. Undrar hur det kommer att kännas för mig.

God natt, Morran

Koppelträning och palt

Oj, oj vad matte har fått kämpa idag. Att koppelträna små bordrar med egen vilja är inte lätt. Jaf blev alldeles slut av att bara titta på. Matte har verkligen kämpat på . I omgångar har hon varit ute på gården och lockat och pockat för att få valparna att gå åt samma håll som henne. Vi fortsätter i morgon.

På em. har vi kokat palt. Det vill säga matte har kokat palt och jag har legat vid hennes fötter för att inte missa något. Det händer ju ibland att det faller ner någon liten godsak från bänken. Tyvärr inget idag.

Jag har varit på promenad med Malin innan hon åkte hem till Övik.

Maria, Niclas och Jojjo har varit här och ätit middag. Jag satt med husse på hans stol under hela middagen eftersom matte var ofin nog att inte sätta fram någon stol till mig.

Efter maten när valparna busar sig trötta vägde matte och Maria hela gänget. De hade ökat bra i vikt allihop. Men det är ju inte konstigt så mycket som de äter.

I morgon kommer veterinären för att besikta, vaccinera och chipmärka mina små "barn".

Nu väntar soffan och tv:n för mig, matte och husse.

Hej från Morran


Klöverträsk

Idag har vi varit på ett äventyr. Jag och mina valpar fick följa med matte till jobbet. Vi åkte tillsammans i buren i bilen. Efter en stunds pipande och gnällande blev valparna tysta och la sig ner. Vi sov i bilen en stund medans matte hade planering. Sen fick vi komma ut och springa i gräset en stund och hälsa på små kottarna på förskolan. Efter det så bar det iväg upp till skolan och alla skolbarnen. Dom tyckte  det var kul att träffa mig igen och att jag hade jättefina valpar. Undrar just hur många som har tjatat på sina föräldrar om att få köpa min lilla Mojje. Matte ligger nog inte på plus hos  en del av aföräldrarna just nu. Men det gör inget för nu ska hon och jag vara hemma en hel vecka och hjälpas åt med uppfostran av valparn innan de ska flytta till helgen.

På em har jag varit ute på gården här hemma med Malin och tvättat husvagnen utvändigt. Inget mer husvagnsliv för oss nu ska den säljas. Vi har fått nog av det sedan vi bodde 6 månader i den under renoveringen av vårt hus. Då var jag bara en liten valp men nog är det skönt med stora fria ytor att röra sig på. Fast just nu är det lite besvärligt inomhus eftersom köket är avstängt mellan hallen/tvrummet och köket med hjälp av kompostgaller. Kanske det blir större ytor när valparna blir färre. Det tycker jag ska bli skönt.
I morgon börjar vi med koppelträningen. Undrar just hur matte har tänkt lägga upp den?
Berättar mer i morgon.
Nu ska jag lägga mig i soffan i tvrummet och sova.
God natt från Morran

Dagarna går

och valparna växer. De har nu hunnit bli 7 veckor. På fredag flyttar de första valparn och sedan en efter en under helgen. Det är bara Meya som alltid ska bo med mig som är kvar och Mojje som inte har fåttnågot nytt hem  ännu. Husse vill gärna ha honom kvar men matte tycker inte att man ska ha två valpar samtidigt. Klokt tänkt av henne tycker jag.
I dag har vi varit ute i en hel timme så nu har de sovit i nästan två timmar.
Matte ska vara ledig nu i en hel vecka. Det blir skönt tycker jag .Dåslipper jag höra på grinandet och skrikandet från valplådan när matte är på jobbet.

I dag har jag fått följa med på fotbollsmatch i Holmträsk. En trevlig utflykt. Speciellt i pausen när matte köpte hamburgare. Gissa vem som fick dela med husse. Super gott!
I kväll ska matte och jag mysa i soffan. Undrar om hon tänker bjuda mig på någon god frukt. Hopas att det blir äpple eller banan. Det gillar jag.

Kram/Morran

ute

Vilkentur vi har med det fina höstvädret. Det är perfekt för små valpar som ska träna sig att bli rumsrena. Matte ligger i som tusan. Så fort de vaknar eller har ätit så bär hon ut dom i rastgården. Valparna gillar verkligen att vara ute och busa i gräset och i gruset. En och annan grusflisa och lite gräs och gröna blad slinker det nog ner. Jag brukar vara med och hålla ett vakande öga över dem. Busa med ig gillar de också. Roligast är det när jag bär omkring mina leksaker och de försöker ta dom av mig.
Nu är det bara en dryg vecka kvar innan Mimmi, Millie och Madicken ska flytta till sina nya hem. Det känns lite vemodigt men det är jätte fina människor som dom flyttar till. Meya ska ju alltid bo med mig och små killarna kommer nog att få fina hem de med.
I kväll har jag fått följa med husse och se på ett jobb som han ska göra. Det var längesedan jag arbetade i entreprenadbranschen. Kanske jag följer med någon dag till veckan och arbetar. Matte ska nämligen vara "valpledig" hela nästa vecka. Det blir skönt för mig. Nu när matte åker på morgnarna är det ju ett fasligt liv i valplådan. Jag får nästan ont i öronen.
Nu ska jag gå och ut kvälls kissa och sedan ska jag lägga mig i soffan en stund innan det är dags att sova för natten. Matte ska mata valparna en sista gång. Om jag håller mig i närheten kanske jag får äta ev. rester och diska golvet efteråt.
God natt och sov gott/Morran

Dagen efter

Tidig morgon blev det för matte och mej i går morse (lördag). Valparna började skrika vid halv fyra på morgonen och skulle till varje pris upp ur valplådan. Först gick jag dit för attlugna dom men så fort jag gick därifrån så började symfonin om. Till slut när klockan var halv fem då klev matte upp och satte sig på köksgolvet med alla valparna omkring sig (hon  såg inte så glad ut ska jag säga). Vid halv sex när de lekt och busat lite på köksgolvet så somnade de om igen och då kunde matte och jag också sova en stund till.

Maria har var här på fm. och tog fina bilder på valparna samt visade matte hur hon ska fylla i papprerna vid försäljningen av valparna. Underbara gulliga Maria vad skulle matte göra utan henne.

Eftersom det var ett strålande väder så har valparna fått vara ute i två omgångar idag. Nu springer de och busar vilt även där.
På em . följde jag med matte till Bergnäset. Det var bara hon och jag. Jag njöt i fulla drag både under bilfärden och hos "moromor och morfar".

På kvällen kom Agneta och Anders (mattes kusiner) och hälsade på. Jag vet att de kom för att se valparna men snacka om att jag fick uppmärksamhet också. Gurka och glass inte helt fel. Hoppas att de kommer snart igen.
Nu är det frukost time och sen en lång osh skön morogn promenad med matte.
Puss från Morran
 Trötta valpar efter en tidig morgon.

    Lördag 6/9 -08

Valp liv

Idag på morgonen när matte skulle åka och jobba satte hon som vanligt ner alla valparna i valplådan. Det brukar var lite spridda protester men idag så var det alldels förskräckligt. Alla valparna "grinade" och protesterade högt och ljudligt och hoppade upp mot lådväggarna. Jag gick och la mig i rummet för det lät så högt. Matte kunde nästan inte fara till jobbet. Tur att hon är ledig i morgon så att hon slipper oroas över att vi har tråkigt när hon är borta.

Hungriga som vargar är de små liven. Matte måste skynda sig att sätta ner dom 6 matskålarna, helst samtidigt. Maten slukas i ett nafs och när det är slut i en skål går de till den som står närmast och försöker ta över den av den som står där och äter.

Mattes kusin Margareta och hennes man Udo som var här i går blev helt förälskade i Madicken. Maggan skickade ett sms meddelande till matte idag där hon skrev att hon för först gången på länge vaknade med ett leende på läpparna och tänkte på Madicken. Vi hoppas att de beslutar sig för att välkomna Madicken till sitt hem.

I morgon kommer Ruff med sin matte och husse hit. Det ska bli trevligt.
Nu har valparna fått sista målet för i dag och busar runt i köket. Alldeles strax ska de gå och sova och det ska jag också.
Godnatt  och sov got tMorran

Längesen

Nu är det full rulle på köksgolvet. Valparna som nu har blivit riktiga personligheter springer och busar, sliter och biter i allt de kommer åt. Matte har flyttat ut nästan allt som stod på golvet i köket. Det är inte klokt vad de hinner hitta på. Jag blir lite trött på dom i bland. Då är det skönt att ha min fönsterbräda att hoppa upp på. Där har jag koll på allt som händer ute på gården och på det som händer nere på golvet och det är mycket det.

Vi har haft en hel del besök här de snaste dagarna. Mimmi och Millies blivande mattar och hussar har varit och besökt oss. De kommer att få bra och kärleksfulla hem det känner vi på oss både matte och jag.
Jag och matte har kommit igång med våra långa trevliga promenader igen. Vi går än så länge på kvällarna för på morgonen är det så mycket annat som ska hinnas med.

Nu äter valparna 4 gånger om dagen och diar mig bara när jag själv har lust. Hela natten sover dom i sin valplåda. Jag sover i soffan eller min fåtölj.
Vi är ensamma nu på dagarna när matte och husse arbetar. Det går riktigt bra. Matte jobbar ju inte så länge på dagarna.
Nu ska hag äta frukost och sedan ska vi promenera en liten morgon sväng jag och matte.
Ha en bra dag,Morran

Liten valp på stort köksgolv. Söt så det gör ont i matte.

RSS 2.0