Meya har ordet

I bland tycker jag att livet är orättvist mot oss som är små. Nu har Morris fått följa med husse på en biltur i byn och jag får stanna hemma. Har legat och tjurat ett tag i mörkret men då kom matte och tyckte synd om mig. Tur att matte finns.

Vi har varit på kalas i Älvsbyn idag och då fick vi smaka glass Morris och jag. Det var ett trevligt ställe dit åker jag gärna fler gånger.
Nu hör jag husses bil på gården slutar därför att skriva så att Morris inte kommer på mig med att ha tjuvlånat hennes blogg.
Kram från Meya

Lördag

Äntligen lördag. Somorgon det gillar jag och Meya också. Matte sover också ganska länge, i alla fall till kl  åtta då ring så spelar vi börjar. Jag tror nog att det är mattes favoritprogram på radion eller också är det för att hon får sitta i lugn och ro och läs tidningen och dricka morgonkaffe.
Strålande höstväder är det idag. Vi tog en promenad på förmiddagen till Molle som bor här i byn. Vi har inte träffat honom sen han flyttade hemifrån. Han hade blivit så stor och en riktig snygging är han. Meya och han busade för fullt ute på gräsmattan medan jag nosade och undersökte omgivningarna. Det är alltid spännande med nya lukter. 
När vi kom hem igen var vi trötta både Meya och jag så vi la oss och sov en lång stund.
Nu har matte börjat förbereda middagen så jag har fullt upp med att vara kring hennes fötter i köket. Det gäller ju att vara beredd om det skulle ramla ner något gott från bänken.
jag har sett att matte har köpt en godis påse till i kväll. Härligt, nu gäller det att ta plats i soffan nära husse. Då kan jag vara säker på att det blir något  gott till mig med.

I morgon ska vi kanske åka på en liten utflykt till Älvsbyn. Matte har inte bestämt sig ännu. 
Ett är då i alla fall säkert att det blir en lång skön sovmorgon till innnan arbetsveckan drar igång. Micke har höstlov till veckan så då behöver vi inte vara ensamna på dagarna när matte jobbar.

Kram från Morran

 

Vardag

Nu är allt som det ska vara, nästan i alla fall. I veckan har Meya och jag fått börja vara hemma när matte åker till jobbet. I går när matte hade studie dag så var Meya hos faster Anneli till halv två och sedan fick både Meya och jag följa med på promenad runt Olles.
I kväll ska Meya få sin 2:a vaccinations spruta.
Matte har lovat att efter den ska vi åka till Hundhuset på Bergnäset kanske redan på söndag kväll. Det ser jag fram emot.
Nu ska jag lägga mig i fönstret i köket och kolla av trafiken nere på vägen.
Ha en bra dag, Morran

Matte har kommit hem

från sin semester i Turkiet. Hon har haft det jätte skönt. bara gjort det som har fallit henne in och badat och solat. Jag och Meya har däremot inte haft någon semseter. Vi har varit med husse på jobbet. Tidiga morgnar har det varit. Det gillar inte jag. Husse har tagit hand om oss på bästa sätt.

För att visa hur mycket vi har saknat matte sover vi numera både Meya och jag i sängen med matte. Jag ser naturligtvis till att ligga närmast matte. Meya får ligga på husse sida av sängen. Inte mer än rättvist tycker jag.

Igår fick vi följa med matte på jobbet. Vi hade utedag på klätterberget och sedan var vi ute vid bygdegården och lekte.När det var dax att grilla hamburgare till lunch fick Meya och jag ligga i buren i bilen. Undrar varför? Jag hade gärna suttit med och ätit jag också.
När barnen ätit klart fick vi komma ut och äta en del rester som låg på marken och leka en stund till med barnen.
När vi kom hem kom Pixie från gammelstad och var hos oss medans hennes matte var och hämtade Vilda på djursjukhuset i Öjebyn. Oj, vilket busande det blev. Undrar just om hon kände igen sig. Jag och Meya tog oss en rejäl sov stund efter det att hon åkt hem.

På kvällen var jag på promenad med husse och bonden. Matte och Malin tog med sig Meya på en kortare prpmenad.
Kvällen avslutade jag med att ligga i soffan med husse och matte. Meya låg på sin favoritplats, i buren i köket. Vi var nog rätt trötta båda två.
En sen kvälls kissning ute på gården  i regnet avslutade dagen och sedan la vi oss i sängen med matte för natten.

Idag ska vi åka till "mormor och morfar" på Bergnäset. Det ser jag fram emot för då får jag alltid en god smörgås när jag kommer.

Ha en bra dag i regnet, Morran

 
Bilder från mattes semester i turkiet.

Mardröm

Morgonens promenad höll på att sluta riktigt illa. Som vanligt när vi varit ute och gått matte,Meya och jag får vi vara lösa sista biten upp på gården. Idag gjorde jag något riktigt hemskt. Jag markerade och sprang mot Meya hon blev jätterädd och försökte komma undan och kom för nära kanten till trumman som går under vägen och föll i bäcken. Matte skrek rakt ut och sedan rusade hon över til andra sidan för att hinna fånga upp Meya om hon skulle följa med vattnet som strömmar stark åt det hållet.
Jag blev också rädd och sprang efter matte. Matte hoppade i bäcken på två röda sekunder men ingen Meya hittade hon. Då började matte vada sig fram i det kalla vattnet mot trumman. När hon tittade in i trumman så såg hon en blöt , skrikande och livrädd liten Meya som försökte hålla sig kvar vid början av betong trumman.
Matte tog sig genom trumman och fick tag i henne. Sedan tog hon sig upp ur bäcken och in i huset. Väl inne i huset lindade matte in Meya i en fleece jacka som låg i hallen. Sedan tog hon av sig sina blöta kläder och bar in Meya i badrummet och lindade in henne i ett badlakan och masserade och pratade lugnande till henne.
Jag la mig i soffan på en gång och var ganska olycklig över allt jag ställt till mig.
Matte värmde vetekudden och sedan la hon sig med Meya och vetekudden i sängen under duntäcket så att Meya skulle sluta frysa. Meya hon darrade och gnydde lite.
Sedan ringde matte och sjukanmälde sig och ordnade vikarie.
Vi har ringt till veterinär Andrus för att höra om han tycker att Meya behöver undersökas efter den hemska olyckan. Ett fall på ca 2½-3 m kan ju skaka om ordentligt.
Efter en stund så lugnade Meya sig och sov i mattes famn. Nu är hon på benen och verkar inte ha fått några men efter den traumatiska upplevelsen. Matte gjorde det bra idag men hon är alldeles slut nu. Vi ska lägga oss i sängen alla tre och bara vara nära varandra.

Kram från Morran

Händelsrika dagar

I helgen har det verkligen hänt mycket spännande både för mig och Meya. På fredag åkte vi till fam. Granström i Stenträsk utan för Jokkmokk. Jag fick träffa Rapp igen. Det är världens finaste och snällaste Jämthund tycker jag. Meya hade ju aldrig träffat honom förut så till att börja med så var hon lite försiktig men när hon förstod hur snäll han var så gav hon järnet (som vanligt). Vi sov över till på lördag och när vi gick ut på lördag morgon var det isande kallt om tassarna. - 9 grader i luften,snö på marken och is på sjön. Nu är vintern på gång.


På söndag var vi till konst grytet i Fällfors. Det var premiär för hela familjen. Märith och Britta och matte försökte med förenade ansträngningar, lock och pock få mig att skälla på grävlingen. Men fy vad jag tyckte att den luktade illa. Nåja till slut för att alla skulle bli nöjda så la jag mig ner en kort sekund och luktade lite samt åt upp de godisar som matte lagt framme vid gallret. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska göra matte till viljes och skälla på grävling. Ska fundera
 på det till dess att det blir vår. Det är vissst något grytläger där då.
Meya däremot tyckte nog att det var ganska kul att springa i gångarna. Hon testade en liten bit. Men vad vet hon, en liten busig border valp som uptäcker nya saker varje dag.
Det bästa med hela dagen var när matte och husse satt vid elden och grillade korv. Då var jag minsann på hugget. en och annan korvbit fick jag allt av min givmilda husse. På vägen hem sov vi både Meya och jag hela vägen.


På kvällen fick vi besök av Vera Vestman och hennes husse. Kul tyckte jag. Meya förskte verkligen få igång Vera men en fin dam som hon vill verkligen inte leka och fjanta runt med någon liten ettrig valp.

Måndag morgon passade jag och Meya på att ta lite sovmorgon i mattes sköna säng.


I morgon åker matte bort en hel vecka. Så jag tar nog en liten paus från mitt skrivande. Jag har ju fullt upp med att fostra och sätta Meya på plats så att hon ska lära sig vem det är som bestämmer.

Ha det så gott,Morran.


konstigt

Det känns lite konstigt nu i huset. Bara lilla Meya och jag kvar. I går flyttade Mojje till Doris och Sture. De hämtade honom vid tre tiden på em.
Jag följde med husse på promenad efter maten. Det var hur kul som helst för mig. Men Meya var lite bekymrad sa matte. Det verkade som om hon letade efter mig och Mojje. Helst av allt ville hon vara kring mattes fötter och i hennes famn sedan hon letat i alla rummen utan att hitta någon fler fyrfoting.
När jag och husse kom hem hade matte tagit med sig Meya på viktväktar mötet. Jag mötte dom i dörren när de kom hem och nosade ordentligt på Meya. Men var var Mojje? Jag gick ut på bron för att kolla  om han var kvar ute, matte påminde mig om att han har ju flyttat och efter lite lockande så gav jag med mig och kom in igen.
Tur att jag får ha Meya kvar, även om hon kan vara nog så påträngande ibland.

I dag ska matte på kurs hela dagen. Faster Annelie och farfar ska ta hand om Meya och mig. Det blir bra.
Nu ska vi äta frukost och sen ska vi gå rundan. Idag får Meya följa med för första gången. Matte får nog bära henne mesta biten  precis som hon gjorde med mig då jag var en liten valp.

            
          Meya och Mojje dagen innan han flyttade.

Ha en bra dag! Morran
RSS 2.0