Debut

I lördags var det dax för Meyas utställnings debut. Matte och hon åkte till den inofficiella utställningnen  i Boden på morgonen. Jag stannade hemma och hade sovmorgon med husse i lugn och ro.
Det gick jättebra för Meya hon fick en 1:a med HP. Inte illa för en liten valp på stort äventyr. Jag känner mig verkligen stolt över henne. Matte var jätteglad när de kom hem. Så här lyder domarens beskrivning av henne välskuret huvud, lite runda ögon. skulle önska lite längre prop. bra front och bröstkorg. välvinkl. bakställ. Rör sig bra för åldern. Bra päls, hud och bröstomfång. trevligt temperament. I BIS ringen blev det lite för spännande för helt plötsligt hade de ställt ut en massa tomtar där Meya skulle gå och eftersom hon har en hel del hjärnspöken just nu i sitt lilla huvud så ville hon inte riktigt gå förbi tomtarna. Inte för att det gjorde något när det gällde resultatet men lite synd eftersom hon hade gått så fint tidigare tyckte matte.

Senare på em. åkte vi till Bergnäset och åt middag hela familjen. Och ni vet ju vad som väntar oss hundar när vi kommer dit.... vi har så bråttom in så matte hinner nästan inte öppna ytterdörren förrän vi har sprungit uppför trappen och in i köket där vi högljutt talar om att nu är vi här.

På kvällen blev det mys hemma i tv soffan.
I dag har vi varit på en lång promenad i snövädret. Meya och jag har fått springa lösa och busa av oss ordentligt i djup snön. vi såg ut som riktiga snögummor när vi kom hem igen.
På em. blev det ett långt ström avbrott så då åkte vi till Norrfjärden. Husse och matte åt på restaurang och vi fick vänta i bilen, tirst. Men sedan åkte vi till Gizmo och då blev det bus och lek.
Strömmen var tillbaka i byn vid 19.30 tiden. Då åt vi mat och sedan var vi hemma med husse medans matte promenerade till  Molle som bor här i byn. Han håller på att bli bra isitt ben nu men måste ha bur läge i drygt en vecka till.
När matte kom hem berättade hon för oss att han är jättefin. Lite skägg under hakan  som matte ryckte bort i kväll och en finputsning av öron och tassar. Snart får vi säkert träffa honom. Det ser vi fram emot.
Nu ska vi gå ut och kvälls kissa och sedan sova för i morgon är det måndag igen och då blir det tidig morgon promenad.

God natt från Morran och Meya

Härliga fredag.

Nu är det fredag igen bästa dagen på hela veckan tycker jag. Sovmorgon med matte i sängen, frukost och sedan en lång morgonpromenad.
Fredagar då är det bara vi och matte som gäller. Vi gör allt tillsammans jag tycker att jag hjälper matte genom att attackera dammsugaren för jag vet att hon inte gillar att dammsuga- men matte tar bara fram arga och bestämda rösten när hon säger åt mig att sluta. Det kan jag inte riktigt förstå. Jag försöker ju få henne att sluta göra det som hon inte tycker om. Meya är inte till så mycket hjälp för mig för hon är livrädd för dammsugaren.

Igår när matte kom hem från jobbet upptäckte hon att Meya börjat läsa Härliga Hund tidningen. Hon blev inte så glad. Kan det ha varit för att Meya inte förstod att man ska börja på höger sida där bladen är lösa och inte i hörnen där de aär hophäftade eller.....
Nu ska vi åka till Bergnäset. Det blir ju som ni vet toppen för oss hundar. Färdiga go mackor när vi kommer.
Sedan blir det väl lite handling och sen ikväll god middag  och sedan avslutar vi denna toppen dag med mys i tv soffan.
Ha en bra dag Morran ochMeya

Lite sur är jag.

Igår kväll fick Meya följa med matte till hundhuset och jag fick stanna hemma. Jag var jätte sur när dom for. Hundhuset är ju det bästa som finns. Jag struntar i att Meya behöver komma dit och träna sig inför hennse debut på den inoff. hundutställningen som matte anmält henne till. Lite har jag nog tänkt på att jag inte skötte mig så bra förra gången vi var på hundhuset. Men jag tycker att jag borde få en chans till.
Matte ska ju börja valpkurs med Meya nästa tisdag och då tycker jag att vi alltså bara matte och jag kan åka till hundhuset på söndagarna. Annars blir det ju alldeles för orättvist.
I dag har vi varit hemma med Micke hela dagen, matte har varit på studie dag. Inte har det blivit någon lång promenad men jag har i alla fall legat i soffan med Micke då han läst en bok som han ska rescensera i skolan. Ganska mysigt har det varit.
Nyss har jag haft fruktstund med husse i soffan och nu ska vi ut och kvälls kissa innan det är dax för sängen. Sover numera med matte i hennes säng. Meya hon ligger i sin bur som står på golvet nere vid mattes säng. Där tycker jag att hon gott kan ligga för hon tar sig ju inte upp isängen själv ännu.
Godnatt, Morran

Nu är det slut på friden.

Meya har lärt sig att hoppa upp i sofforna i tv-rummet så nu kan jag inte ligga där i lugn och ro och mysa något mer.
Hoppet finns ändå att Meya ska bli en lika lydig och trevlig hund som jag för hon och matte ska börja valp kurs den 25 nov. Kursen är på hundhuset i Luleå och "fröken" heter Yvonne. Henne känner jag och vet att hon är en mycket duktig "hund fröken". Jag har gått lydnadskurs och rallylydnads kurs med henne.

Idag har matte varit ledig. När husse och Micke hade åkt till jobbet och skolan då gick vi och la oss igen. Vi sov alla tre i sängen och det gick riktigt bra. Jag låg som vanligt i mattes knäveck och Meya låg vid sidan av matte. När vi vaknade vid 10-tiden i åt vi frukost och sedan tog vi en lång och skön promenad.
Det har kommit lite snö och Meya ser så kul ut när hon skuttar och snurrar samtidigt för att få bort snön som fastnar mellan trampdynorna.
En liten bilutflykt har vi också gjort till Piteå. Vi hämtade Micke på hans skola för han slutar tidigt på fredagar och det går ingen buss från stan till Sjulis förrän efter kl. 15.
Jag har suttit i fömstret och väntat på att husse ska komma hem. Men nu har jag gett upp. Matte har sagt att han kommer hem sent i kväll.
Typiskt, nu blir det ingen kvällspromenad med honom.
Undrar just hur det blir ikväll med fredags myset. Om jag har tur kanske matte kan ta hand om Meya så att jag får ligga ifred med min älskade husse i soffan.

Ha en bra fredag kväll från Morran

Helgen som gått

Härliga fredag matte var hemma med oss hela dagen. Först en härlig morgon promenad i november solen och sedan en stunds vila på det inte illa. Vi fick följa med och handla - kul att komma ut och åka lite bil. På kvällen var vi bjuden på middag på Brännlandet hos Birk och hans tvåfotade familj. Vi promenerade dit med matte. Meya och Birk busade och lekte som vanligt. Birk (border collie) är en sån föstående lekkompis till Meya. Han vet att han är så mycket större än henne så han lägger sig ner på golvet och sen är det bara för Meya att ta för sig. Jag bryr mig inte så mycket om att leka med dom utan vill hellre smita upp på övervåningen och kolla in katterna. Tyvärr så tycker de inta att jag är särskilt kul att vara med. Promenad hem genom byn tillsammans med matte, farmor och farfar efter en mycket trevlig kväll.

På lördag tog vi sovmorgon till kl.8 efter den vanliga frukosten blev det morgon promenad. Träffade en schäfer som jag totalt ignorerade medans Meya den tokan gjorde allt för att visa hur tuff hon är. Tur att schäferns matte höll i kopplet annars hade nog Meya fått sig en läxa. Det skulle hon faktiskt behöva ibland. Den lilla hulliganen.
Ensamma en stund mitt på dagen då matte och Micke var till stan. På kvällen blev det mys i soffan med matte.

Söndagen började bra med sovmorgon, frukost och långpromenad.
Fika uppe hos farmor, våfflor mums!
Kl. ett kom Elsa min lilla valp från Piteå hit och hälsade på med sin husse och matte. Fullt ös i köket under drygt två timmar. Jag försökte fostra henne men då sa matte till mig att det behöver jag inte göra.
Vila ett par timmar innan det var dax att åka till hundhuset på socialträffen. Det är ju mest Meya som behöver tränas i hur man uppför sig tycker matte. Så när matte satte mig i buren efter att jag fått vara med på ett par övningar så blev jag jätte sur. Jag visade mitt missnöje genom att börja gnäll-skälla och små yla i mitt tycke. Men tyvärr så tyckte inte matte som jag. Jag fick helt enkelt gå ut och sätta mig i bilen medans matte tränade Meya. Matte tyckte att det lät högt som bara den och att jag var störande.
Sen åkte vi till mormor och morfar. Vilken fest först något gott till oss hundar i köket och sen fick vi sitta med i vardagsrummet där det bjöds på chokladtårta med grädde och persikor. Tyvärr fick Meya och jag bara smaka av persikorna. Matte tycker att mitt choklad ätande är mättat sedan jag åt upp den där Alladin choklad asken i julas.
Kvällen avsalutade vi med att hämta husse på Kallax flygplats. Äntligen har han kommit hem från Brasilien! Det känns som om han varit borta en evighet. Jag åt ett sent nattmål med honom i tvsoffan och somnade sedan nöjd tillsammans med husse i soffan och sov där hela natten.
Idag har husse varit hemma med oss hela dagen. Lite trött har han allt varit men undra på det efter totlatt 27 timmars flygresa.
Nu ska vi äta och sedan blir det kvällspromenad.
Hej då från Morran


Dagarna går

och tiden bara flyger iväg.  Det var längesen jag skrev ( kan bero på att matte har prioriterat annat) men nu blir det äntligen av.
Husse har åkt till Brasilien för att se på formel 1 som var förra helgen. Nu tror jag att att han mest kopplar av med sol, värme och trevligt sällskap. Kanske att han tom badar, det beror på hur varmt vattnet är för husse är en riktig badkruka som vill ha minst 24.25 grader i vattnet. Han kommer hem sent på söndag kväll. Matte har lovat att vi ska få följa med och hämta honom på Kallax.
Matte hon tar hand om mig och Meya på bästa sätt.
Nu promenerar vi stora rundan på morgonen och när hon kommer hem på em. då går vi en bya-runda. Det finns så mycket att lukta på i dikena. Jag måste stanna flera gånger så matte blir less på mig ibland. Små skvätta vill jag också, matte tror att jag ska löpa snart. Själv bryr jag mig inte så mycket om perioderna dom kommer när dom kommer.
Meya har blivit så duktig hon har inte kissat eller bajsat inne nu på snart en vecka. Ganska trevlig har hon också börjat bli. Nu kan jag tänka mig att ligga i soffan en stund med henne även om jag ligger en bit ifrån så att hon inte ska börja bita och slita i mina fina öron.
I söndags fick vi äntligen åka till hundhuset. Det var stört kul. Flera roliga övningar fick vi vara med. Meya skötte sig riktig bra men hon var helt slut när vi for därifrån. Hon sov hela vägen hem i buren och sen när vi kom hem så sov hon hela kvällen också.
När matte gick och la sig så lyfte hon som vanligt upp Meya i sängen och då tänkte jag att jag skulle prova sova bredvid Meya en hel natt så jag hoppade upp och la mig tätt intill henne och så sov vi hela natten. Det var riktigt mysigt ska jag säga. Jag kanske gör det någon fler gång.
vV har varit och vaccinerat Meya på djursjukhuset i Gammelstad. Jag följde med in och tänk att jag fick också Frolic av den snälla veterinären utan att jag ens behövde få ett stick. Meya hon smaskade på under tiden som hon fick sprutan så hon märkte inte ens av sticket. Sen åkte vi och hälsade på en fd. arbetskompis till matte. Då gjorde jag något mycket dumt. Jag bajsade inne på hall mattan. Matte blev jätte arg på mig. Jag vet inte riktig vad som flög i mig. Har lovat att aldrig göra om det igen.
Nu ska jag få följa med upp till farmor och farfar. Då blir det ett kex och det gillar jag.
Over and out från Morran och Meya

RSS 2.0