Sol, värme och hängig

det är ingen bra kombination. Men just nu så är jag inte så pigg. Orkar bara busa lite med Meya. Men hon är rätt låg hon också pga av värmen och så tycker hon nog att jag inte är mig riktigt lik.
Jag får ju skylla mig själv som smet iväg och kalasade på vad det nu var. Men det var då inget som var bra för hundmagar. ska föröska att inte göra om den dumheten någon fler gång. Men jag kan inte lova.
Stackars matte hon är så orolig. Igår kväll kunde hon inte somna. Hon kollade tempen på mig, försökte få i mig vätska och ville att jag skulle sova i sängen med henne men jag vill helst ligga för mig själv i min fåtölj i sovrummet.
I går kom det färskt blod när jag bajsade, det var då matte blev rädd och riktigt orolig. 
Nu på morgonen så har matte ringt och pratat med "våran" veterinär Andrus. Han lugnade matte osh sa att det är nog ingen större fara. Han lovade att skriva ut medicin till mig och sedan ska jag äta skonkost i ett par dagar ch försöka dricka mycket. Han sa också att om jag bara är pigg på lördag så kan jag vara med på utställningen i Sjulnäs.
Ha en bra dag i värmen.
Kram/Morran

Nu är det klart 2009-06-22

Nu är det klart att använda vårt kennelnamn: KUSIN VITAMIN. 
                                                                                                                    

Jag mår inte så bra

I helgen har vi varit på tur med husbilen. Vi har campat från lördag - söndag på Västra kajens camping i Piteå. Det har varit hur trevligt som helst ända till dess att jag smet ut mitt inatten i hällande regn och dundrande åska. Jag vill inte riktig säga vad jag varit med om till matte men ett rejält skrovmål förstår hon att jag fått. Jag var borta i cirka en timme.
Hela dagen idag har jag sett ut som en uppblåst ballong och mått jätte dåligt. Jag har knappt orkat gå bara legat still i skuggan. Jag har inte ens orkat tigga av husse när det var middag hemma i kväll. Matte hon har försökt underlätta för mig på alla sätt och vis men jag har känt mig så eländig som bara en border kan bli. Jag har fått ligga under blöta handdkúkar för att inte då av värmeslag dessutom. Meya hon har varit omkring mig och varit lite olycklig för att jag inte har orkat "bråka" med henne på hela dagen.
I kväll tog matte med oss ut på en liten kvällspromenad för att se om min mage skulle komma igång. Två ganska rejäla lass fick jag ur mig, så nu känner jag mig lite piggare.
Sov Gott/Morris och Meya
                


-Stackars mamma Morris, säger Meya

SEMESTER

I dag har matte börjat sin semester. Toppen!!!!!  6 veckor ska hon vara hemma med oss hundar. Det blir nog en och annan sväng med husbilen kan jag tänka.
Utställning är det den 4 juli i Sjulnäs har jag fått reda på. Matte säger att hon ska trimma både mig och Meya innan dess. Jag är på min vakt och så fort hon tar i väskan med "verktygen" ska jag försöka hålla mig undan. Jag gillar nämligen inte att bli trimmad och få klorna klippta. Fast jag blir ju hemskt snygg  och matte säger att om man ska vara fin får man lida pin. Och lider pin det tycker jag verkligen att jag gör.
I dag har det gått åska och regnat lite ute. Vi har mest varit inne förutom morgonrundan som idag avlöpte lugnt och stilla. Tack och lov.
Morran

Morgon promenad

Meya hon är otrolig. Idag klaraade hon av fåren och tjurkalvarna rätt hyfsat men vad gör hon när vi går förbi hästhagen. Skäller och tänker gå till anfall. Men så frustade en av hästarna och mer behövdes det inte för att hon snabbt skulle springa och ta skydd hos matte.
Nu borde hon väl ändå ge sig någon gång. Jag får ju skämmas, tur att ingen såg oss.
Morran

Tjurkalvar

Idag när vi gick morgon rundan fick Meya syn på tjurkalvarna i hagen för första gången i sitt liv. Först stod hon alldeles still och bara stirrade och sedan började hon skälla och skulle in till dom i hagen.
Tur att matte hade henne kopplad. annars hade hon säkert rusat rakt in i flocken som kom springande mot oss. Matte försökte få henne lugn och tyst men utan någon större framgång.
Meya slutade inte att skälla förrän vi gått en bit därifrån. Sedan vände hon sig om flera gånger och gav till ett skall varje gång.
Förra veckan har Meya varit som tokig på fåren. Men sedan matte lät henne gå nära elstängslet så att hon fick sig en stöt håller hon sig tätt intill matte så fort hon ser dom gula stolparna.
Hur dum får man bli egentligen. Jag som är en mogen och klok borderterrier i mina bästa  vet att får och tjurkalvar ska man inte bry sig om.
I morgon är det midsommarafton. Matte kom hem från affären med en massa god mat i påsarna. Om vi har tur så kanske vi kan få en extra smakbit i morgon till middagen. En liten delikatess köttbulle skulle inte sitta helt fel.Sillen däremot kan jag vara utan.Men det skulle inte förvåna mig om Meya gillar sill.

Maria fråm Bjurs har ringt till matte idag. Det finns vissa liknelser mellan Meya ocu Hulda när det gäller kor och får.

Glad midsommar/!
Morran

Regn

det gillar inte jag. Matte har försökt få ut mig på gården flera gånger nu på morgonen men jag sätter mig bara på bron. Jag gillar inte att bli blöt och kall. Meya däremot hon springer snabbt ut och vill att vi ska busa på gräsmattan. Det vill inte jag.
Till slut ledsnade matte på min tjurighet och klädde på sig regn kläderna lyfta  upp mig och gick ner på grus planen. där satte hon ner mig och sedan fick jag tack vackert lov att springa in själv. Eftersom jag  ändå var ute så passade jag på att kissa och bajsa innan jag skyndade mig in.
Nu är matte nöjd och jag ska gå och lägga mig en stund igen.

Morran

Meya och grävlingen

I dag kom Anreas Edin hit med en grävling som blivit överkörd.
Meya visade sig från sin allra bästa gryt hunds sida och skällde som bara den på grävlingen.
Jag för min del nosade lite på den och sedan sprang jag och hämtade pip flodhästen istället. Jag tycker den är mycket trevligare.
Nu ligger grävlings skinnet i frysen. Och där kan det gärna ligga för mig.
  

Trevlig fredag kväll/Morran

Abborrtjärn

Bilder från sista helgen i maj då vi var med husbilen i Abborrtjärn.

   

Protest tiden

har gått ut och  inga protester har inkommit på vårt kennelnamn. Nu väntar vi bara på att kennelnamns intyget kommer med posten.

Morran

Husbilen

är toppen för oss hundar. I lördags åkte vi i väg till Abborrtjärn och där fick vi vara ute och nosa och springa hela eftermiddagen och kvällen. Snacka om att man sover gott sedan. Matte tog flera fina kort som ni kommer att få beskåda om någon dag.

I söndags bar det av til gryt träningen den här gången till Fällfors. Jag tyckte inte at det var roligt där heller. Idag behövde jag inte titta på grävlingen. Skönt!
Meya däremot hon var som vanligt på hugget. Först skällde hon på skinnet och sedan fick hon för första gången träffa grävlingen. Först var hon lite avvaktande med sedan gav hon up ett skall. Gissa vem som nu är mattes bästa gryt hund.

Det var sista försöket för mig i grytet har matte sagt. Jag ska få träna spår istället. Det tror jag passar mig bättre.

Morran

RSS 2.0