Sommar och sol

har det varit i helgen. Ganska jobbigt tycker jag. Helst av allt vill jag bara ligga i skuggan. På lördag gjorde jag en liten resa med matte in till Piteå. Vi var på besök hos mina  uppfödare Maria och Niklas i deras husvagn. Cleo och Aina var också där. Deras stora snälla hundar. En amstaff och en rotweiler. I vanliga fall tycker jag om att busa med Cleo men den här gången ville jag bara ligga bredvid matte på soffan under hela besöket. Hopas att Cleo inte blev sur på mig. På kvällen låg jag för mig själv i soffan i Mickes rum. Matte odh husse var in flera gånger och ville att jag skulle komma och var tillsammans  med dom i tv-rummet. Men jag tyckte att lite egen tid i lugn och ro kan jag nog behöva så jag stannade kvar.
På söndag åkte vi på en tur till Pagla. Där fick jag för första gången träffa Alice och Cesar. Två snygga border valpar. Men ack så jobbiga, de försökte busa med mig hela tiden. till slut så gjorde jag ett litet ryck bara för att de skulle bli nöjda men sen la jag mi gi skuggan under bordet och sov.
På vägen hem stannade vi på korvgubben, Dagens höjdpunkt. Jag fick smaka hamburgare med husse. Mums!!
Det här med mat har blivit en liten svårighet för mig nu. Den smakar inte lika gott som förut och matte måste verkligen truga mig för att jag ska äta den. Men igår morse fick jag en rå äggula blandat i den och då gick det riktigt bra att få i sig frukosten.
Matte har pratat om att i veckan ska jag trimmas. Inte särskilt kul tycker jag.
Söndagen avslutades med EM finalen i fotboll mellan Spanien och Tyskland. Till matte och husses stora lycka så vann Spanien med 1-0.

Nu vet vi

hur många valpar som växer i min mage. Matte och jag har varit till Djursjukhuset i Gammelstad. Pia Åström  som är veterinär där gjorde ultraljud på mig och då såg hon 5-6 små foster.  Mattes hjärta trodde att det skulle spricka av glädje. själv tog jag det ganska lugnt. När vi kom uti bilen ringde vi till Ruffs matte och till husse för att berätta den stora nyheten.
Nu är vi hemma igen. Jag ligger och vilar i favorit fåtöljen och matte ska stryka all tvätt som samlats på hög. Ute regnar det.Perfekt väder att bara slappa i och må väl.

Midsommarhelgen

Midsommarafton var jag med husse och matte på Brännlandet som vanligt.  Enda skillnaden i år var att jag inte busade och sprang med andra hundar som jag brukar. Jag ville mest vara i min bur bak i bilen med luckan öppen och kolla in vad alla hade för sig. Är så trött hela tiden. Det blir spännande på onsdag och se om och hur många valpar det är i magen.
På midsommar dagen flyttade jag och matte till mattes pappa på Bergnäset. Vi ska bo där så länge som Barbro ligger på sjukhuset i Sunderbyn.
Regn och åska är det i dag. Skönt att bara ligga och kura i en skön fåtölj.

Vilken dag

I kväll har vi varit hos mattes pappa. Han fyller 83 år. När vi kom fram fick jag som vanligt min smörgås. Den smakade mums.
Jag har varit ganska trött och inte mig riktigt lik idag. På kvällen när jag varit på promenad med husse skulle vi åka en byasväng i Blues mobilen ( husses Cheva van). Då började jag må så förskräckligt illa och kräktes flera gånger. När matte kom hem var jag alldeles skakig i kroppen. Hon fick mig att dricka vatten och sen la jag mig en stund i fönstret och spanade om grannens katt skulle ta sin kvällspromenad över min gräsmatta.Ingen katt så jag hoppar ner och går in i tv-rummet till husse och matte. Lägger mig under bordet och sover, vaknar inte ens när dom äter frukt. Matte kollar om jag har feber. Inte så trevligt precis. Ingen feber. Jag fortsätter att sova en stund till dess att Micke kommer hem från fotbollsmatchen. Då går jag ut i hallen och lägger mig på det svala klinker golvet. Nu ska matte och jag gå och sova i sovrummet. Inatt ska jag ligga i mattes knäveck. Jag känner mig lite eländig fortfarande. Undrar just vad det kan bero på? Godnatt.


Morgonpromenad

Nu lyser solen igen och värmer så skönt. Helst vill jag bara ligga i mitt fönster eller i skuggan. Men matte envisas med att en morgonpromenad tillhör rutinerna. Jag försöker streta emot men det är ingen idé matte vinner alltid. Efter landsvägen går jag i koppel men sen när vi viker av in på grusvägen då får jag vara lös. Det finns så mycket att lukta på och undersöka. Fullt med trastar är det på ett ställe.När jag kommer brukar de flyga och flaxa. det är kul att jaga dom en bit även om jag inte hinner ikapp dom.
I fredags ringde matte till djursjukhuset i gammelstad och beställde tid till mig. Inte för att jag är sjuk. Nej det är dax för ultraljud den 25/6. Då får vi veta om det blir valpar i slutet av juli. Kanske vi till och med kan få en liten chans att få veta hur många också.
I dag ska matte vara på Tjejjoggen och husse är på rallycross SM. Själv ska jag var hos farmor och farfar. Det blir bra.

Sommar?

Var tog sommaren vägen? I morse när matte sa att vi skulle gå ut på promenad hoppade jag glatt upp ur min fåtölj. Men när jag kom ut på bron blev det tvärstopp. Regn och kallt. Motvilligt följde jag med en bit men efter att ha kissat och bajsat då strejkade jag totalt. Det var bara för matte att vända om och gå in igen. Idag har jag haft hela huset för mig själv. Nu på eftermiddagen komm min kompis Gizmo förbi. ganska kul men efter att ha hälsat och busat lite i köket la jag mig i min bur. Nu ska jag följa med matte till Luleå och sen när vi kommer hem igen är nog husse hemma.

Tanter, tanter, tanter.....

Idag har min matte haft tant besök hela dagen och kvällen. Jag blir så trött av allt surr. Inte fick jag sitta med vid matbordet när de skulle äta. Alla stolar var upptagna. Trist. Men en och annan lite godsak fick jag i alla fall. Kvällspromenad i ett lätt dugg regn. I morgon kommer husse hem. Då ska jag charma honom ordentligt.
God Natt !

Morris och Ruff

Visst är vi ett snyggt par!Jag är på besök hos min stiliga kille Ruff.

En helt vanlig lördag i början på juni.

Härligt med lördagar. Då kan man sova länge och det gillar jag. Kliver upp och går ut till matte som stökar på i köket. Vi pratar en stund och hon kliar mig så skönt och frågar om jag sovit gott. Sedan öppnar hon skåp dörren där min mat finns. Royal Canin - mums! Jag dansar runt hennes föttter samtidigt som jag skriker högt av glädje och hunger. Lika fort som maten hamnar i skålen så har jag ätit upp den. Lägger mig på den solvaram inglasade altanen och gnuggar mig i ansiktet innan jag bestämmer mig för att sova ett tag till. Jag har känt mig lite trött de senaste dagarna. Andledningen till det heter Ruff. Han är en stilig Bordertrrier kille. Honom har jag träffat för nästan två veckor sedan så nu hoppas min familj på att jag ska få valpar i slutet av Juli.
Min hundkompis Vera Westman kom förbi med sin matte idag. Vi busade och jagade varandra en stund ute på gräsmattan.
Efter maten i kväll kom Maria, min uppfödare och Chili och hälsade på. Chili kollade in min utsikts plats i köks fönstret. själv låg jag och sov på altanen där matte och Maria satt och pratade.
Den här dagen avslutade jag med att gå en sväng genom byn tillsammans med matte. Nu är det god natt och sov gott!

Det här är min nya blogg!


Jag heter Hang Loose Jaffa, men kallas för Morris! Jag är en Borderterrier som bor i Sjulsmark med min matte och mina hussar.

RSS 2.0