6 dagar

är valparna idag. Nu börjar jag vara lite mer med matte och husse. Men så fort det piper i valplådan är jag dit och kollar hur det står till med mina små. Jag har fått börja gå lite längre promenader ( 10 min) varje gång efter det att jag har ätit. Matte säger att det är bra för min mjölkproduktion. Nog för att jag tycker att jag har så det räcker till. Valparna ser ut som välmående små griskultingar med runda fina magar. Det är lite svalare nu i rummet tack och lov.

I dag har jag också fikat med matte ute på uteplatsen. Hon hade bakat en så god banankaka på morgonen. Jag fick smaka en liten bit. Undrar just om valparna kommer att älska banan och all annan frukt lika mycket som jag. 

I morgon kommer det annons  i dagstidningarna om att det finns vaplar till salu här hos oss. 
Ha en bra eftermiddag och kväll.
"Morran"

Måndag kväll

Världens bästa Maria med man barn och kompis har varit här i kväll och kollat om jag sköter mig. Medan matte och Maria vägde mina valpar fick jag följa med husse och Niclas för att mata fiskarna. Till mattes stora glädje hade alla valparna ökat i vikt.Jag är inte det minsta förvånad så mycket som dom äter av mina goda bröstmjölk.  Matte har lagt in en annons på blocket och bokat annons på Lokus norr så nu kommer jag i tidningen och på webben. Det ska bli spännande och höra när valpköparna börjar att ringa. I övrigt har det inte hänt så mycket annat idag än att jag har pysslat om mina små, slickat dom i rumpan och sett till att de har fått mat allihop. Nu ska vi sova gott i natt.
God natt från Morris.

Måndag morgon

Idag har jag fått väcka matte vid halv nio på morgonen. Jag hoppade ur valplådan och nosade lite på mattes kind.Hon vaknade genast och förstod att jag ville ut och kissa. När vi varit ute fixade hon min frukost. Den smakade super gott. Jag är hungrig som en varg nu för tiden. Sen gick jag in till valparna i lådan. Kollade så att alla var där och la mig sen tillrätta. Valparna äter och växer.  De har blivit riktigt runda om magen. Matte har pratat med Maria i telefonen och ikväll ska de komma hit och besikta oss. "Farmor" Britta har också ringt hon är så sugen på att få komma hit och titta på oss. Till helgen ska pappa Ruff och göra ett grytprov här i närheten så då blir det besök sedan. Tyvärr så får inte Ruff följa med in och titta men han har säkert fått se bilderna och sedan får väl Britta tala om för honom hur snygga vi är allihopa.

               
Dags färska bilder på valparna och en stolt Morris.
Nu ska jag vila och ta hand om mina bäbisar. Titta och njut av bilderna.

Vägning

Idag på morgonen har matte vägt alla mina valpar. De har ökat i vikt allihop. Skönt att veta att de får i sig det de ska ha. Ute lyser solen och inne i sovrummet blir det så varmt så jag måste flämta hela tiden. Därför så har vi fått flytta till ett svalare rum i huset. till gäst rummet. Matte ska också sova där med oss.

Första natten

Nu är första natten med mina små valpar avklarad. Lite si och så med sovandet har det allt varit. De vill ju äta hela tiden och jag slickar dom i rumpan så att de förstår att de måste kissa och bajsa. Matte har sovit med ett halv öga i natt och pratat och berömt mig då och då. Hon tycker att jag är en super mamma. På morgonen har jag varit ut och kissat på gräsmattan men sen vill jag fort in till mina bäbisar igen. Kollade så att alla var kvari lådan när jag kom tillbaka. sedan la jag mig tillrätta och nu ligger jag och bara myser medans valparna hasar sig runt i lådan och kring mig.

Det gäller att sköta om dom och se till att alla får i sig det de ska, särskilt de två minsta små tjejerna. Matte hjälper mig att hålla koll.

Nu är det klart

I kväll har det så äntligen hänt. Jag har fått 6 valpar. 4 tikar och 2 hanar. Allt gick så bra och nu ligger jag med mina små undeverk i valplådan och bara pysslar om dem. Matte är och kollar mig titt som tätt. bilder kmmer så småningom. God natt från en duktig och lugn hundmamma.

Äntligen är det dax

Ligger på mattes säng och har lite värkar. Jag har mått illa och spytt också.Tarmen är tömd och magen också. Nu vill jag bara att matte ska vara nära och trösta mig när jag känner mig lite rädd ochorolig. Barnmorskan Maria har varit här och gett goda råd och pysslat lite med mig. Nu får hon åka hem en stund till dess att matte ringer och säger att det börjar dra ihop sig till valpning.
På bilden är det jag och brorsan när vi var små. tänk att nu ska jag snart ha egna små bäbisar......
Kram från Morris

Bild på "lilla magen


Länge sen sist

Nu var det ett tag sedan matte skrev något om mig på bloggen. Vi har besök av Martin, Olivia och Ludwig nu sen en vecka tillbaka. Det är mattes barn och barnbarn. Jag brykar tycka att det är kul med liv och rörelse i huset men nu så vill jag helst bara titta på när de leker och busar. I dag på morgonen har matte vägt och mätt mig. 9,4 kg och 59 cm är mina mått nu. Jag har svårt att få ner maten som serveras. den smakar inte lika gott som tidigare och så är det så fullt i min mage. Matte försker verkligen göra det så aptitligt som möjligt för mig.
Bilderna som Maria tog på mig när hon var här sist ska matte försöka lägga in här på min sida om hon nu kommer ihåg hur hon ska göra. Om inte får hon väl ringa datasupporten i Bjur´s.
solen skiner igen efter ett par regninga och trista dagar. Jag har legat ute på altan och solat mig en stund men skuggan är ändå bekvämast.
Det här med namn till valparna har inte varit så lätt för matte och husse att komma på. Men nu har de äntligen kommit på ett tema som känns helt rätt att döpa dom efter. Vilket säger jag inte ni får vänta och se.

Trött blir man

I lördags var det ev valpköpare här för att få träffa mig. Jag hälsade artigt och var så trevlig jag kunde men sedan gick jag och la mig i sovrummet. Matte och husse tyckte att de verkade trevliga så kanske en av valparna flyttar till dom. Maria och Disa har ringt till matte i helgen det känns skönt och tryggt för henne att ha dessa två underbara och kunniga damer som stöd, för jag tror att matte är ganska spänd inför min kommande valpning.
På kvällen hade farmor och farfar sin grillfest för oss alla, 27 st var vi sammanlagt. Av dessa var vi 4 hundar. 3 hanhundar och så lilla jag enda tjejen. Vissa privilegier hade jag under kvällen. Jag fick vara lös och spatsera omkring och umgås med alla människor medans de andra hundarna fick sitta fastbundna vid träd och alatanen. De kommer inte så bra överens med varndra, vill mest bara bråka och visa vem som är starkst av dem alla. Undrar om det är mig dom vill visa sig på styva linan för. Själv så brydde jag mig inte så mycket om dem. Ja hälsade på Gizmo naturligtvis men de andra två är så stora och burdusa mot mig så dem stod jag bara och tittade på på behörigt avstånd. Vid 22.30 kände jag mig lite frusen och trött så då gick jag in till mig ocjh la mig i fåtöljen till dess att mattte kom in och skulle lägga sig. Då följde jag med henne in i sovrummet och la mig i valplådan och somnade på stört. Vaknade idag vid halv tio på morgonen ,flyttade över till matte i hennes säng och sov där med henne till halv elva. Resten av dan har jag mest bara sovit. Man blir  trött av att vara på fest. I kväll hittade jag "pipen" och då busade jag lite med den och matte en stund. Nu väntar jag bara på att matte ska skriva klart så att vi får gå och sova.
PS: Nu väger jag 9,1 kg och runt magen på det tjockaste stället är jag 56 cm.
                                                                                                                                   DS.


fiskodlingen

Sent i går kväll fick jag följa med husse, matte, farfar och farmor ner till våran fiskodling. Husse skulle mata fiskarna. Deras foder är i en stor säck precis som mitt foder. Döm om min förvåning när husse tar upp ett liters mått ur säcken som är fyllt till hälften med mat och sedan går han fram till kanten och slänger ut det i vattnet. Det var tur att matte höll mig i famnen för annars hade jag sprungit rakt ut i vattnet för att få smaka. Jag vet ju att det är kallt i vattnet eftersom jag redan hunnit få ett ofrivillgt dopp  i dammen när husse och jag rensade gräs där i slutet av maj.
Valplådan känns skön även denna natt och det känns tryggt att ligga nära min mattes säng. Lite svårt att ta sig i och ur är det just nu för mig eftersom min mage vill på vara i vägen.

Förändringar

Nu händer det saker här hos oss. I går var Anneli (mattes svägerska) här och hjälpte matte att möblera om och inreda våran inglasade altan. Det blev väldigt bra tycker jag. Nu har jag en hel soffa att ligga på om jag vill där ute. Matte och jag tycker att det är det bästa rummet i huset nu på sommaren.
Matte har mätt mig runt den tjockaste delen av magen och där mäter jag nu 55 cm. Det börjar bli lite tungt för mig  att ta mig fram. Promenaderna blir inte så långa. När jag ligger ner vill jag helst ligga på sidan.
På kvällen kom Maria,Niclas  och Chili och hälsade på. Maria visade matte hur hon ska trimma mig vid svansen och rumpan. Tillsammans med Maria gjorde matte och husse i ordning valplådan. I natt har jag sovit första natten i den. Matte vill att jag ska vänja mig vid att ligga i den så att det ska gå bra när valparna kommer. Valplådan har vi ställt på ett bord alldeles bredvid matte säng så att jag har nära till henne också. I vanliga fall brukar jag mest ligga imin fåtölj som står i sovrummet eller med matte i sängen. Det kändes bra att sova i lådan.
Maria har lovat att komma och vara med när jag ska få mna valpar. Det känns tryggt för mig, matte och husse.

Söndag kväll

På morgonen promenerade jag med matte. Det är riktigt skönt väder för mig nu men matte fryser och svär åt den kalla och blåsiga  så kallade sommaren. Efter promenaden for matte tilll IKEA. Jag försökte hålla mig beredd vid ytterdörren så att hon skulle ta mig med. Men tyvärr så fick jag inte följa. Därför så har jag tillbringat dagen med att se på formel 1 med husse i tv soffan. Ganska mysigt. Matte kom inte hem förrän sent på kvällen. När hon lagade middag låg jag vid hennes fötter hela tiden och det lönade sig. Gurka, min favorit flera bitar fick jag i min matskål. Det låter så härligt när jag knaprar i mig den. Sedan gick vi en kvällsrunda matte och jag. Resten av kvällen har jag legat och myst i soffan med matte. Jag tycker att det är så skönt när hon stryker mig på magen och talar om för mig vilken fin och underbar hund jag är. Det är lite trångt i soffan nu för magen växer hela tiden på mig. Idag har jag vägt mig och vågen visade på 8,5 kg. Alltså har jag gått upp nästan 1,5 kg sen den 26 maj.  Nu är det bara 22 dagar kvar. God natt och sov gott!

Den här veckan

Vilken vecka. På måndag var jag med matte och gjorde stats ärenden. Grått och regningt. På tisdag trimmade matte av mig all gammal päls. Det tog ett par timmar. Jag tycker inte att det är så särskilt kul att bli trimmad. Och säskilt inte nu i mitt tillstånd. Vi gjorde en del pauser som tur var. På em kokade matte palt. Farmor och farafar åt middag med oss. På kvällen tog vi en promenad runt Olles. Konstigt men nu känns den runda längre än förut. På onsdag morgon när vi skjutsat MIcke till Arnemark, han planterar skog där gick vi rundan direkt på morgonen. Före kl.07.00!!! Men även om det var itidigaste laget så var det ganska trevligt eftersom det inte hunnit bli så varmt.  På kvällen kom det besök till oss. Det tycker jag är trevligt. Det blev fika uta på inglasningen.Torsdag var det en tryckande hetta. Jag låg mest och vilade mig hela dagen. försökte hitta den svalaste platsen i huset. Sen kvällspromenad blev det också. Idag fredag fortsätter det vackra vädret. Jag har hållit mig mest kring matte i köket. Hon har nämligen bakat vanilj bullar det luktar härligt. Om jag har tur kanske jag får smaka en lite bit när det blir dax för em. kaffet. Jag ska försöka vara så uppmärksam som möjligt.
I kväll ska min kompis Vera Westman komma till mig. Hennes matte och husse ska på Gary Moores konsert på havsbadet. Jag förmodar att det blir en sen kvällspromenad i kväll hem till Vera.
Nu ska jag vara med matte ute på gården. Hon ska plocka undan loppis sakerna från bron vid lill stugan. Jag lägger ´mig i skuggan och övervakar arbetet.
Magen växer nu är det bara drygt 3 veckor kvar innan jag ska föda mina små valpar.

RSS 2.0