Om man ska vara fin får man lida pin

Och det gör jag verkligen den här veckan. På söndag är det utställnings dags i Skellefteå och jag har lagt på mig alldeles för många hekto. Så nu får jag bara kokt ris och morötter att äta. och extra motionsrunda med cykel Husse har dyrt och heligt fått lova matte att inte sticka till mig en endaste liten smakbit vid matbordet. Fy attan vad det är trist och synd om mig!!
I morgon kväll är det dessutom samling på Grans i Piteå för genom gång av pälsen. Matte tycker att det är ett jättebra initiativ av Disa och Märith. Men jag vet inte om jag tycker att det ska bli så kul att bli ryckt i pälsen igen. Nåja man får stå ut. Kanske kan jag få en 1:a på söndag och då kan det ju vara värt all möda och besvär.

Morran

Sovmorgon

Ända till halv tio har vi sovit idag. Matte blev nog lite förvånad när hon vakande och såg hur mycket klockan var.
Vi fick frukost på en gång och sedan när matte läst tidningen och druckit kaffe gick vi ut på en lång morgon promenad i det vackra och varma vädret.
Em. blev inte så rolig tycker Meya och jag. Det är utställnings dags den 3 maj och det innebär att veckan före går matte igen om våran outfit. Det är inte kul. Men man får stå ut.
Jag försökte hålla mig undan men som vanligt hittar matte mig alltid.
Nu ligger jag i alla fall i köks fönstret och håller koll på gården. Maria kanske kommer till matte i em och då finns risken att det blir en sväng till på trimbordet. Matte säger att Maria (min uppfödare) är proffs på päls trimmning.
En trevlig nyhet är att Sjulsmarks by har utökats med ytterligare en Borderterrier. Det är lilla Ella som flyttat in hos familjen Olofsson. Matte har varit där och hälsat på i veckan. Vi har samma mamma jag och Ella så det är inte att undra på att matte tycker att hon är helt bedårande.
Ha det bra!
Morran

Söndag

Sista dagen på mattes ledighet i morgon är det som vanligt igen. Nåja, det blir nog bra det också.
Igår gjorde husse och matte en liten lättare om möblering i huset. De flyttade ut köksbordet på inglasningen och matbordet som stod i tv rummet har blivit köksbord.
Ute på inglasningen har de gjort i ordning en sitt/ligg plats till mig och Meya i fönstret som är ut mot vägen. Nu kan vi ligga och ha full kontroll på vilka som promenerar förbi vårt hus. Härligt!
I dag tror jag nor att vi snart ska ut på promenad, hoppas att det blir efter skoterspåret det börjar bli lite vanskligt att gå där nu för matte.
Senare idag har jag hört att det är kalas fika på Brännlandet, undrar just om vi får följa med ditt eller...
Ha en bra skön söndag
Morran

Dagen började bra

Jag sov till framåt halv åtta, åt frukost strax före åtta sedan la jag mig på min fönsterplats och solade mig genom rutan. Meya hon låg i mattes knä så jag fick ligga i lugn och ro och bara njuta osh smälta maten. Strax efter kl. 9 tog matte med oss ut på morgonens första promenad SKOTERSPÅREN HERE WE COME!!!!!!!!
Efter promenaden satt matte ute och solade i det vackra och sköna vädret Meya och jag sprang ut och in som vi ville.
Vid två tiden kom husse hem och då var vi precis på väg ut på dagens andra promenad, tyvärr i koppel den här gången.
Efter middagen bar det av till djursjukhuset i Gammelstad för vaccinering av mig. Där träffade vi veterinären Pia, henne gillar jag. Jag fick en godis medan hon gav mig vaccinet. Matte passade på att väga mig på vågen hos veterinären. Hon blev inte glad kan jag säga och jag förstår att det väntar magrare tider för mig ett tag framöver. Jag tror att det var något fel på vågen men det blir nog omöjligt att få matte att tro det, synd för mig.
Husse och jag släppte av matte och Meya hos Molle och Katarina och sedan for vi hem. Molle det är min pojk valp som bor här i byn.
Någon timme senare när matte och Meya kom hem var det slut på friden. Meya hon fullkomligt överföll mig och husse i soffan. Vi jagade runt en stund i huset och i sofforna över husse så nu har han en svullen läpp pga Meyas fram fart. Nu har vi legat och tagit igen oss en stund och varit ut och kvälls kissat. Lugnet sänker sig över huset och ännu en dag är slut.
God natt Morran

Livet leker

och matte är ledig.
Minus grader på nätterna gör att vi fortfarande kan ta våran morgonpromenad på skoterspåren.
Det är lycka för mig!
I dag har vi varit till Fårön och träffat Mojje en av mina pojk valpar. Vi  fick busa en stund med honom utomhus men sedan fick Meya och jag sitta i bilen medans matte trimmade honom. Inte så kul att sitta i bien tycker jag men det var ändå rätt spännande och kika ut på alla som promenerade förbi med sina hundar i det fina och soliga vår vädret.
I kväll har Vera Westman och hennes matte och husse varit här och hälsat på.
Änu en bra dag i mitt liv.
Morran

Utställning och lite mer

En strålande glad matte kom hem med Meya efter den inofficiella utställningen i Piteå på långfredagen. Det hade gått riktig bra för Meya. Utan konkurrens tog hon sig enkelt till Bis finalen. Matte var helt säker på att de skulle bli utgallrade i första gallringen men inte det. Tro det eller ej men Meya blev 3:a av valparna i valpklass 2. Inte illa.
Nu måste jag skärpa till mig inför utställningen i Skellefteå den 3 maj. En etta borde jag i alla fall kunna få. Det tycker i alla falll matte.
Någon skoterfärd med husse blev det inte för mig på långfredagen pga det dåliga vädret.
Idag har vi varit på en liten tur upp till Ollesberget och grillat korv allihop.
Jag sitter fram på skotern med husse och Meya åker i pulkan med matte. Det var för övrigt premiär för Meya med att åka skoterpulka. Matte säger att hon verkar gilla det. Hon satt alldeles stilla hela tiden.
Nu ska vi mysa i soffan och se på Mamma Mia filmen med matte.

Morran

Skärtorsdag

Grått och mulet och lätta snöflingor som faller till marken behaglig temperatur.
Meya och jag får springa en hel timme efter skoterspåret på morgon promenaden med matte. Härligt!!!!!!!!!!!

Lång dag

Idag har vi jobbat hela dagen med husse. Vi for tidigt i morse till Sangis för att serva dumpern och ta hem husvagnen och var inte hemma förrän efter kl.17.
Meya och jag har fått springa fritt hur mycket som helst och sedan har vi legat i bilen och sovit mellan varven.
Nu har vi ätit och jag ska vila på maten tror jag.
Matte har fått påsklov. Det blir bra för oss. Nu blir det långa promenader varje dag och sovmorgnar som jag gillar. Meya hon vaknar varje morgon vid 4.45 och då gör hon allt för att få liv i husse eller matte. När hon väl fått upp någon av dom då går hon och lägger sig den lilla tokan.
På långfredag ska Meya och matte på en inofficiell hundutställning i Piteå. Hon kan verkligen behöva träna sig inför utställningen i Skellefteå i början maj.
Husse och jag ska ut och åka skoter, det bästa jag vet.
Ha en bra kväll.
Morran

söndag

Vilekn dag först gick matte en koppelpromenad med oss på ca 45 min på morgonen.
Sedan vid ett tiden kunde hon inte vara inne längre utan vi tog en långpromenad på en timme efter skoterspåren i byn. Meya och jag fick springa lös hela tiden. Det är helt underbart!!
Hemma igen så la jag mig på den inglasade altanen på mattes dunkappa i en fåtölj och bara njöt av solen och värmen.
I kväll har vi fått följa med matte och husse till Jimmy och Elin i deras nya lägnehet i Piteå.
Meya hon var ganska så rädd när vi gick i det ekande trapphuset så hon skällde flera gånger till slut tog matte henne i famnen och bar henne och då blev hon äntligen tyst.
En trevlig dag har det varit för mattes fyrbenta  älsklingar(husse säger att vi har det oförskämt bra, undrar vad han menar med det)
Sov gott, Morran

Meya den lilla tokan

Nu har hon gjort det igen!
Ramlat ner i vattnet. Igår fick vi följa med husse ner till våran fiskdamm. Han håller på att pumpa ur vatten för att kunna gräva och göra den större. Jag satte mig på behörigt avstånd från kanten men inte Meya. Hon sprang ut på isen och den brast under henne. Där låg hon och simmadei den 3 m djupa dmmen och försökte ta sig upp på iskanten igen utan att lyckas.
Som tur var så kunde husse försiktig ta sig ut på isen och lyfta upp henne i nackskinnet.
Matte torkade henne torr med en handduk när vi kom in och efter det var det som om hon fick en energi kick för hon blev alldeles galen och rusade runt i huset och skällde högt en lång stund.
Slutet gott allting gott för den här gången.
Morran

RSS 2.0